Crunchy Tuna Wrap

Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, τα  τορτίγια chips και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τη μεγάλη τορτίγια, βάζουμε το 1/4 τις γέμισης που ετοιμάσαμε, λίγη μοτσαρέλα τριμμένη, την μικρή τορτίγια και κλείνουμε διπλώνοντας ότι περισσεύει. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν. Ψήνουμε για 5 λεπτά σε τηγάνι (χωρίς…

Read More

Ζυμαρικά με πικάντικες σαρδέλες

Ανοίγουμε και στραγγίζουμε τις σαρδέλες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τις σαρδέλες και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Μετά από δέκα λεπτά σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε στο…

Read More

Χούμους από ρεβίθια και τονοσαλάτα με ρεβίθια και βασιλικό

Βάζουμε στο μούλτι το ταχίνι, το λεμόνι, το σκόρδο και αλέθουμε. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το αλάτι και αλέθουμε, Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο κρύο νερό μέχρι να έχουμε την επιθυμητή πυκνότητα. Μοιράζουμε στα πιάτα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, την τονοσαλάτα με ρεβίθια και βασιλικό και σερβίρουμε.

Read More

Λιγκουίνι με κάπαρη, ελιές και σολομό σε νερό

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε σε μέτρια έντασης φωτιά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ξεπλένουμε την κάπαρη, στεγνώνουμε, ψιλοκόβουμε και την προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τις ελιές και τα ντοματίνια. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να μαλακώσουν. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά…

Read More

Παστίτσιο με τόνο καπνιστό πικάντικο και κρέμα λιαστής ντομάτας

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στο μαγείρεμα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ετοιμάζουμε την κρέμα λιαστής ντομάτας. Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε), το αλεύρι, την πάστα ντομάτας και μαγειρεύουμε σε μέτριας έντασης φωτιά…

Read More

Σαλάτα με αρωματικό ρύζι, σαφράν και τονοσαλάτα με κινόα και τόνο καπνιστό

Βάζουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένουμε καλά. Μεταφέρουμε σε ένα δοχείο με νερό και αφήνουμε για 15 λεπτά. Όταν ο χρόνος περάσει στραγγίζουμε το ρύζι, μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε τα 400 γρ. νερού, αλατίζουμε, φέρνουμε σε βρασμό, κλείνουμε με το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλής έντασης φωτιά (στο σημείο που ίσα ίσα…

Read More

Μακαρονάδα με αγκινάρες, αρακά και σολομό σε νερό TRATA SalmonPocket

Θα χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη κατσαρόλα για το μαγείρεμα. Βάζουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά, με το καπάκι κλειστό, για 15 περίπου λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει γλυκό. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα ζυμαρικά, τον αρακά, τον ζεστό ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε, κλείνουμε…

Read More

Μεσογειακή σαλάτα με τονοσαλάτα SaladPocket με ρεβίθια και βασιλικό

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την Τονοσαλάτα Salad Pocket με ρεβίθια και βασιλικό. Σε ένα σέικερ (ή βαζάκι που κλείνει καλά)  βάζουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα αγγουράκια, τις ελιές, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε στα πιάτα, προσθέτουμε τη ρόκα, τις πίτες και σερβίρουμε.

Read More

Λεμονάτες πατάτες με τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα. Σε ένα ταψάκι βάζουμε το λάδι (που κρατήσαμε), τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα και ανακατεύουμε. Προθέτουμε τις πατάτες, τον ζωμό λαχανικών, λίγο δεντρολίβανο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν….

Read More

Σαλάτα με αγγουράκι και SaladPocket με λαχανικά, φασόλια και σολομό

Βάζουμε σε ένα μπολ το κρεμμύδι και το ξύδι και αφήνουμε για δέκα τουλάχιστον λεπτά ή μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Κόβουμε τις άκρες απ’ το αγγουράκι, το βάζουμε σε μία επιφάνεια κοπής και το συνθλίβουμε με τη λαβή μίας κουτάλας. Κάνουμε το ίδιο με…

Read More

Ρολά από κολοκύθι με τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το μαγείρεμα. Με το peeler κόβουμε τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες. Θα χρειαστούμε τρεις τέτοιες λωρίδες για κάθε ρολό (δηλαδή 36 λωρίδες για τις τέσσερις μερίδες). Τα κομμάτια από τα κολοκυθάκια που θα περισσέψουν τα περνάμε από το μούλτι και τα…

Read More

Βίδες με πέστο αρακά και τόνο σε νερό

Θα χρησιμοποιήσουμε το μούλτι για να ετοιμάσουμε το πέστο αρακά. Περνάμε τα αμύγδαλα από το μούλτι. Καθαρίζουμε τον κάδο και βάζουμε το σκόρδο, τον αρακά, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και τα φρέσκα μυρωδικά. Αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία κρέμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, αλάτι και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό…

Read More