Ο στόχος μας

Η βελτίωση του πλανήτη μας & των ανθρώπων μας

Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στον ενεργό μας ρόλο μέσα από δράσεις & συνεργασίες με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και με αφετηρία τον άνθρωπο.

Αυτός είναι

Ο TRATA Τρόπος Ζωής

Aφουγγραζόμαστε τις ανάγκες σας για μεγαλύτερη ευκολία αλλά και θρεπτική και ισορροπημένη διατροφή. Κυρίως όμως για την απόλαυση και την ποικιλία που επιθυμείτε ταυτόχρονα να συνοδεύει τα γεύματά σας. Με χαρά συμβαδίζουμε σε έναν πιο σύγχρονο τρόπο ζωής και μοιραζόμαστε μαζί σας τα μυστικά για μια μεσογειακή διατροφή.

Ψυχική υγεία

Γνωρίζατε ότι το φαγητό επηρεάζει τη διάθεση και την ψυχική σας υγεία;

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βιώνουν τη μοναξιά, την κατάθλιψη και τις ψυχικές ασθένειες. Μια υγιεινή διατροφή με ποικιλία χρωμάτων, γεύσεων και υφών, είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους διατήρησης της καλής υγείας και διάθεσης. Στην TRATA σας συμβουλεύουμε να τρώτε θαλασσινά τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Μην ξεχνάτε ότι το ψάρι δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά αποτελεί μια εξαιρετική πηγή σημαντικών θρεπτικών συστατικών που επηρεάζουν την ευεξία και την ψυχική μας κατάσταση.

Καθημερινή άσκηση

Η ενασχόληση με κάποιο άθλημα, χορό ή ακόμα και απλό περπάτημα συμβάλλει στο να επιλέγετε να τρέφεστε πιο υγιεινά.

Ποιοτικά συστατικά

Είναι σημαντικό να επιλέγετε γεύματα που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, να προτιμάτε την ποικιλία και να μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε.

Θετική διάθεση

Η αγαπημένη σας μουσική, μια καλή ταινία, η έξοδος με φίλους, τα ταξίδια και η επαφή με τη φύση είναι τα απόλυτα mood boosters.

Ευζωία

O τρόπος ζωής TRATA ορίζει την ισορροπία ανάμεσα στη διατροφή και την ευεξία.

Οφέλη

H δύναμη της ψαροφαγίας

Οφέλη

H δύναμη της ψαροφαγίας

Ανακαλύψτε τα διατροφικά οφέλη των αγαπημένων σας ψαριών και θαλασσινών και τα μυστικά της TRATA για να απολαμβάνετε γευστικά.

Μάθετε περισσότερα
Διατροφή

Ο Μεσογειακός τρόπος ζωής

Διατροφή

Ο Μεσογειακός τρόπος ζωής

Πώς καταφέρνει το Μεσογειακό μοντέλο διατροφής να φροντίζει σώμα και πνεύμα; Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά μίας ισορροπημένης διατροφής!

Μάθετε περισσότερα
Fish
Αποτύπωμα Ψαριού

Βρες τον κωδικό στη συσκευασία & μάθε για το ταξίδι του ψαριού

Ένας ευχάριστος τρόπος να ανακαλύψεις την πορεία του ψαριού και να μάθεις σημαντικές πληροφορίες για το ψάρι που τρώς.

Μάθετε περισσότερα
Αποτύπωμα Ψαριού

Βρες τον κωδικό στη συσκευασία & μάθε για το ταξίδι του ψαριού

Ένας ευχάριστος τρόπος να ανακαλύψεις την πορεία του ψαριού και να μάθεις σημαντικές πληροφορίες για το ψάρι που τρώς.

Μάθετε περισσότερα
Fish

Μύθοι & Αλήθειες

Μάθετε όλη την αλήθεια γύρω από τους παρακάτω μύθους των τροφών!

Συντηρητικά

“Τα κονσερβοποιημένα προϊόντα θαλασσινών περιέχουν συντηρητικά που βλάπτουν την υγεία μας.”

Η αλήθεια

Η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγορεύει ρητά τη χρήση συντηρητικών και ειδικά για την κατηγορία των κονσερβοποιημένων ιχθυηρών. Αυτό που συμβαίνει στη συντήρηση των τροφίμων σε κονσέρβα, είναι ακριβώς αυτό που κάνουμε στο σπίτι μας, όταν βράζουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα κάποιο τρόφιμο και στη συνέχεια το φυλάσσουμε σε σφραγισμένα γυάλινα ή μεταλλικά δοχεία. Η θερμική επεξεργασία προκαλεί θανάτωση των επικίνδυνων μικροοργανισμών και η αεροστεγής φύλαξή τους επιτρέπει τη διατήρηση των τροφίμων σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δείτε περισσότερα

Υδράργυρος

“Ο τόνος σε κονσέρβα είναι επικίνδυνος για την υγεία μας γιατί περιέχει υδράργυρο.”

Η αλήθεια

Κονσέρβες τόνου, οι οποίες περιέχουν τα μεγάλα σε μέγεθος είδη και συγκεκριμένα, του κιτρινόπτερου τόνου* (Thunnus albacares*) και λευκού ή μακρυπτέρυγου τόνου (thunnus alalunga), περιέχουν τιμές υδραργύρου σε μεσαία επίπεδα. Αντίθετα, κονσέρβες τόνου οι οποίες περιέχουν το μικρότερο σε μέγεθος είδος, του τόνου Skipjack (Katsuwonus pelamis), περιέχουν λιγότερο από το 1/3 της συγκέντρωσης του υδραργύρου των παραπάνω ειδών. Στην TRATA χρησιμοποιούμε αποκλειστικά το είδος του τόνου Skipjack και ελέγχουμε τη συγκέντρωση του υδραργύρου σε κάθε παρτίδα τόνου, έχοντας πολύ χαμηλότερα όρια αποδοχής από αυτά που ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Παράλληλα, συνεισφέρουμε και στην ορθολογική και αειφόρο διαχείριση των αλιευμάτων, αφού το είδος του τόνου Skipjack δεν ανήκει στην επίσημη Κόκκινη Λίστα των απειλούμενων ειδών, που εκδίδει η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN). Αντίθετα, άλλα είδη τόνου, όπως ο κιτρινόπτερος τόνος και ο λευκός ή μακρυπτέρυγος τόνος, κατατάσσονται στα «σχεδόν απειλούμενα είδη».

Δείτε περισσότερα

Σκορβούτο

“Εάν καταναλώνετε τροφές από κονσέρβες, διατρέχετε τον κίνδυνο να πάθετε σκορβούτο.”

Η αλήθεια

Το σκουρβούτο ήταν τα παλιότερα χρόνια συχνή πάθηση των ναυτικών, των εξερευνητών και των στρατιωτικών, που ήταν αναγκασμένοι να τρέφονται αποκλειστικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα με συντηρημένα τρόφιμα, με χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Τα τελευταία χρόνια, στις αναπτυγμένες χώρες, το σκορβούτο εμφανίζεται σπάνια, κυρίως ως αποτέλεσμα κακών διατροφικών συνηθειών και ελάχιστης έως μηδενικής κατανάλωσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Συνδυάζοντας λοιπόν τις αγαπημένες σας κονσέρβες TRATA με πλούσια σε βιταμίνη C λαχανικά, τα οποία δεν έχουν υποστεί έντονη θερμική επεξεργασία, απολαμβάνετε τα οφέλη μίας ισορροπημένης διατροφής.

Δείτε περισσότερα

GMO

"Οι κονσέρβες ιχθυηρών περιέχουν γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα"

Η αλήθεια

Οι κονσέρβες που δεν έχουν σήμανση GMO (Γενετικώς Τροποποιημένοι Οργανισμοί), δεν περιέχουν μεταλλαγμένα. Η νομοθεσία της ΕΕ επιβάλλει σε όλα τα Γενετικώς Τροποποιημένα Τρόφιμα και Ζωοτροφές που περιέχουν, αποτελούνται ή παράγονται από Γενετικώς Τροποποιημένους Οργανισμούς (εκτός αν η παρουσία τους είναι μικρότερη από το 0,9% του τροφίμου / ζωοτροφής ή η παρουσία του συστατικού είναι τυχαία ή τεχνικά αναπόφευκτη), να φέρουν την επισήμανση GMO (Γενετικώς Τροποποιημένοι Οργανισμοί). Ειδικά στην Ελλάδα, η χρήση της επισήμανσης NON GMO (Μη Γενετικώς Τροποποιημένοι Οργανισμοί) σε τρόφιμα που δεν περιέχουν Γενετικώς Τροποποιημένες Καλλιέργειες ή δεν έχουν παραχθεί με τη χρήση Γενετικώς Τροποποιημένων Οργανισμών, θεωρείται ότι εμπίπτει στο πλαίσιο της παραπλανητικής διαφήμισης και δεν είναι επιτρεπτή.

Δείτε περισσότερα

BPA FREE

"Όλες οι κονσέρβες τροφίμων έχουν επιστρώσεις και βερνίκια, επιβλαβή για την υγεία"

Η αλήθεια

Όλα τα υλικά κονσέρβας δεν είναι τα ίδια. Η ποιότητα των υλικών που έρχονται σε επαφή με τα ψάρια μας, δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής υγειονομικής ασφάλειας. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία μας έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους και έχει αναπτύξει και χρησιμοποιεί υλικά συσκευασίας, ελεύθερα δισφαινόλης, σε συνεργασία με τις κορυφαίες εταιρείες στη παραγωγή λευκοσιδηρών κουτιών, καθώς και με ερευνητικά ιδρύματα. Την προσπάθεια αυτή θελήσαμε να την επικοινωνήσουμε στον κόσμο και ήδη, η νέα σειρά των προϊόντων τόνου που θα κυκλοφορήσει, φέρει την ένδειξη BPA free.

Δείτε περισσότερα

Ισταμίνη

"Οι κονσέρβες ψαριών προκαλούν σκομβροειδή δηλητηρίαση"

Η αλήθεια

Τα ψάρια μας υπόκεινται σε θερμική επεξεργασία - αποστείρωση και συσκευάζονται σε λιγότερο από 24 ώρες, διάστημα ικανό για να διατηρήσει μόνο τη φρεσκάδα τους μέσα σε αποστειρωμένα δοχεία αλουμινίου (κονσέρβες). Έτσι αποφεύγεται κάθε είδους αλλοίωση, αλλά και περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης από ισταμίνη που προκαλείται κυρίως λόγω ακατάλληλων πρακτικών κατά την παραγωγική διαδικασία του ψαριού.

Δείτε περισσότερα

Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα

Προτεραιότητα μας οι καλές πρακτικές αλιείας και οι δράσεις μας για έναν πιο καθαρό πλανήτη.

Μέθοδοι αλίευσης

Τα κυκλωτικά δίχτυα και τα δίχτυα τύπου αθερινολόγου δεν επιβαρύνουν τον βυθό της θάλασσας ή τα κοραλλιογενείς οικοσυστήματα. Επίσης, διατηρούν μικρό ποσοστό ανεπιθύμητων αλιευμάτων όπως και εγγύηση ιχνηλασιμότητας.

Τόνοι από παντού

Προμηθευόμαστε τόνο από όλους τους ωκεανούς, ακολουθώντας τους γεωγραφικούς και χρονικούς κανονισμούς, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή αναπαραγωγή του ψαριού.

Προστατευόμενα είδη

Σεβόμαστε τα προστατευόμενα είδη και δεν προμηθεύουμε Τόνο Ερυθρό (Thunnus thynnus) που είναι υπό εξαφάνιση.

Ψάρια νόμιμου μεγέθους

Προμηθεύομαστε μόνο σαρδέλες και γαύρο που έχουν το νόμιμο επιτρεπόμενο μέγεθος αλιευμάτων.

Καταπολέμηση παράνομης Αλιείας

Συνεργαζόμαστε με προμηθευτές που δεν είναι καταγεγραμμένοι στην λίστα IUU δηλαδή της παράνομης , λαθραίας και άναρχης αλιείας, η οποία συνιστά μια από τις σοβαρότερες απειλές κατά της βιώσιμης εκμετάλλευσης των έμβιων υδρόβιων πόρων και υποσκάπτει τις διεθνείς προσπάθειες για προώθηση καλύτερης διαχείρισης των ωκεανών και προστασίας της θαλάσσιας βιοποικιλότητας.

Α ύλη Τόνου

Επιλέγουμε τόνο μόνο από περιοχές όπου τα ιχθυοαποθέματα είναι σε υγιή κατάσταση και όχι υπεραλιευμένα. Για αυτόν τον λόγο προμηθευόμαστε αποκλειστικά τόνο skipjack που είναι ένα από τα πιο άφθονα και βιώσιμα είδη τόνου στους ωκεανούς.

Καλές Πρακτικές Αλιείας

ISSF

Συνεργασίες με προμηθευτές τόνου που είναι μέλη της Διεθνούς Ένωσης υπέρ της Βιωσιμότητας των Αλιευμάτων ISSF.

Dolphin Safe

Στα προϊόντα τόνου TRATA θα βρείτε πάντα το σήμα Dolphin Safe που υποδηλώνει ότι όλοι οι προμηθευτές μας τηρούν τους κανονισμούς και τους νόμους που σχεδιάστηκαν για την προστασία των δελφινιών κατά τη διάρκεια αλιείας τόνου.

MSC

Η εφοδιαστική αλυσίδα της TRATA είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο ΜSC που εξασφαλίζει στους καταναλώτες πως πολλά αλιεύματα που καταναλώνουν προέρχονται από πιστοποιημένα σημεία βιώσιμης αλιείας.

Fish Auctions

Οι ελληνικές ιχθυόσκαλες είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές για σαρδέλα και γαύρο. Τηρούν αυστηρά τους κανονισμούς αλιείας και συνεργαζόμαστε στενά με μόνιμο εκπρόσωπό μας στις εγκαταστάσεις τους.

Πιστοποιήμενοι κατά BSCI

Συνεργασία με προμηθευτές τόνου πιστοποιημένους κατά BSCI ή κατά άλλο εργασιακό πρότυπο που έχει να κάνει με τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, την προστασία των εργατών και την απαγόρευση της παιδικής εργασίας.

Δράση & Επίδραση

Είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε και για το κοινό μας όραμα για έναν πιο υγιή πλανήτη.

Καθαρές θάλασσες

Η TRATA μέσα από συνεργασίες, μειώνει & επαναχρησιμοποιεί

Ανακύκλωση & Απόβλητα

Προστατεύουμε τον πλανήτη, ακριβώς όπως το σπίτι μας