Σκορβούτο

Η αλήθεια

Το σκορβούτο ήταν τα παλιότερα χρόνια συχνή πάθηση των ναυτικών, των εξερευνητών και των στρατιωτικών, που ήταν αναγκασμένοι να τρέφονται, αποκλειστικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, με συντηρημένα τρόφιμα, φτωχά σε βιταμίνη C (ξηρά τροφή). Τα τελευταία χρόνια, το σκορβούτο εμφανιζόταν σπάνια σε ανεπτυγμένες χώρες, αλλά σήμερα οι επιστήμονες τονίζουν ότι κρούσματα έχουν σημειωθεί στην Αυστραλία και τη Βρετανία, ως αποτέλεσμα των κακών διατροφικών συνηθειών (ελάχιστη έως μηδενική κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, ικανοποιητική κατανάλωση ποσότητας λαχανικών, τα οποία όμως είχαν υποστεί υπερβολικό βρασμό, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται η βιταμίνη C).

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το βασικό κλειδί για μια υγιεινή – ισορροπημένη διατροφή είναι η ποικιλία και το μέτρο. Αυτό σημαίνει, ότι επιλέγοντας τρόφιμα απ’ όλες τις ομάδες τροφίμων, χωρίς να υπάρχουν υπερβολές στις ποσότητες, και λαμβάνοντας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε, αποκομίζετε τα αντίστοιχα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής.

Καταναλώνοντας κονσέρβες με ιχθυηρά, ο καταναλωτής λαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα των πολύτιμων για τον οργανισμό Ω-3 λιπαρών οξέων. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα που απαντώνται σε σημαντικές ποσότητες στα κονσερβοποιημένα προϊόντα ιχθυηρών, όπως η σαρδέλα, ο γαύρος, το σκουμπρί, η ρέγκα και ο τόνος, συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου, στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης, στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων τριγλυκεριδίων στο αίμα, καθώς και στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης. Συνδυάζοντας λοιπόν τις αγαπημένες σας κονσέρβες TRATA με πλούσια σε βιταμίνη C λαχανικά, τα οποία δεν έχουν υποστεί έντονη θερμική επεξεργασία, απολαμβάνετε τα οφέλη μίας ισορροπημένης διατροφής.