Δράση & Επίδραση

Ονειρευόμαστε έναν κόσμο με καθαρούς ωκεανούς

Πιστεύουμε βαθιά ότι με τις συνεργασίες, τις δράσεις και την αγάπη μας για τη θάλασσα συνδράμουμε στην ισορροπία του οικοσυστήματος των θαλασσών μας. Μάθετε περισσότερα για το έργο μας.

Δράση & Επίδραση

Οι ωκεανοί είναι το μεγαλύτερο οικοσύστημα της γης. Είναι εκείνοι που δίνουν ζωή στον πλανήτη παράγοντας οξυγόνο, τροφή και νερό. Οι δράσεις μας και οι πρακτικές μας στοχεύουν στην καθαριότητα, τη διατήρηση και τη διασφάλιση της βιώσιμης χρήσης και εκμετάλλευσή τους, αναπτύσσοντας συνεργασίες και προγράμματα για την προστασία τους.

Βιώσιμη Ανάπτυξη & Αιφορία

Στην TRATA ακολουθώντας εδώ και χρόνια πρακτικές που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον, φροντίζουμε για την βιώσιμη ανάπτυξη και συμβάλουμε σε μεθόδους που διαφυλάσσουν τη βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος σε βάθος χρόνου. Ειδικότερα, η εταιρία μας συνέβαλε στον εθνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ελλάδα με μια σειρά προγραμμάτων όπως ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, Αποτύπωμα ψαριού, Υπευθυνότητα, Σεβασμός στο περιβάλλον, κοινωνική ευθύνη και Δράσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής ενώ μέσω του διαλόγου με επιτροπές αξιολόγησης και με ένα σύνολο 14.380 Ενεργών Πολιτών, διακρίθηκε στο πρόγραμμα ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ.

Χορηγίες & Συνεργασίες

Κοινό μας όραμα είναι η υλοποίηση των βασικών αρχών της αειφορίας, οι οποίες συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Για αυτό και χορηγούμε την επίσκεψη εργαζομένων της εταιρείας μας στην Αλόννησο για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της MOM, υποστηρίζουμε ένα έργο με στόχο τη συλλογή διχτυών από την Καβάλα με ανακύκλωση και δημιουργία τελικού προϊόντος, την υλοποίηση δράσης καθαρισμού μη εύκολα προσβάσιμων ακτών και τη δράση συλλογής πλαστικού από μη προσβάσιμες παραλίες με την συμβολή αλιευτικών.

  • Η συνεχής συνεργασία με την ΕΝΑΛΕΙΑ επικεντρώνεται στο κοινό μας όραμα για ένα βιώσιμο θαλάσσιο οικοσύστημα. Συλλέγουμε χρησιμοποιημένα δίχτυα και πλαστικά από περιοχές της Ελλάδας τα οποία ανακυκλώνονται προκειμένου να μετατραπούν σε όμορφα χρηστικά προϊόντα.
  • Η συνεχής συνεργασία μας με την mom και η συμμετοχή μας στο ερευνητικό πρόγραμμα NORTHERN AEGEAN DOLPHIN PROJECT έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα θαλάσσιας προστασίας και βιώσιμης διαχείρισης πόρων.
  • Η συνεργασία μας με την ISEA μεταφράζεται σε δράσεις ανοιχτές στο κοινό για την εκπαίδευση μικρών και μεγάλων σε θέματα προστασίας των υδάτινων οικοσυστημάτων.
  • Η αποστολή 'Ribbing for Arctic' που ταξίδεψε σε αχαρτογράφητα νερά με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την κλιματική αλλαγή του πλανήτη μας έλαβε τη στήριξη της TRATA.

Κυκλική οικονομία

Ανακύκλωση

Προτεραιότητα μας είναι η μεθοδική διαχείριση της ανακύκλωσης και των αποβλήτων μας. Ανακυκλώνουμε ετησίως αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό, χαρτί και φελιζόλ.

Ξύλο

35 τόνους τον χρόνο

Χαρτί

150 τόνους τον χρόνο

Πλαστικό

15 τόνους τον χρόνο

Κουτιά από Φελιζόλ

23 τόνους τον χρόνο

Κονσέρβες

23 τόνους τον χρόνο

Αλουμίνιο

2 τόνους τον χρόνο

Σίδηρο & Χάλυβας

20 τόνους τον χρόνο

Κυκλική οικονομία

Ανακύκλωση

Προτεραιότητα μας είναι η μεθοδική διαχείριση της ανακύκλωσης και των αποβλήτων μας. Ανακυκλώνουμε ετησίως αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό, χαρτί και φελιζόλ.

Ξύλο

35 τόνους τον χρόνο

Χαρτί

150 τόνους τον χρόνο

Πλαστικό

15 τόνους τον χρόνο

Κουτιά από Φελιζόλ

23 τόνους τον χρόνο

Κονσέρβες

23 τόνους τον χρόνο

Αλουμίνιο

2 τόνους τον χρόνο

Σίδηρο & Χάλυβας

20 τόνους τον χρόνο

Οι προμηθευτές μας

FSC

Οι προμηθευτές μας χάρτινων συσκευασιών είναι πιστοποιημένοι με το πρότυπο αειφορικής δασικής διαχείρισης FSC

Metal Recycle Forever

Οι προμηθευτές λευκοσιδηρού και αλουμίνιου φέρουν στα κυτία αυτό το σήμα για ενθάρρυνση και ευαισθητοποίηση του κοινού για ανακύκλωση

Ανανεώσιμες πηγές

Πιστοποίηση χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

Εφοδιαστική Αλυσίδα

Πιστοποιητικό αειφορίας μέσω της αξιοποίησης των υπηρεσιών εταιρείας παραγωγής και διάθεσης ξύλινων παλετών, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προώθηση ενός αειφόρου μοντέλου εφοδιαστικής αλυσίδας

Βιολογικός Καθαρισμός

Διαχείρηση Αποβλήτων

Διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά υγρά και ζωικά απόβλητα με βιολογικό καθαρισμό, τα οποία προωθούνται σε μετατροπή παραγωγής ενέργειας σε τρίτους φορείς.

Διαχείριση Υγρών Αποβλήτων

1200

Τόνοι ετησίως ιλύς προς παραγωγή ενέργειας

Διαχείριση Ζωικών Υποπροϊόντων

500

Τόνοι ετησίως προς ζωοτροφή