Συνταγές

Ταλιατέλες με σολομό καπνιστό, τόφου και πέστο σπανάκι

Χρόνος

30'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 4 συσκευασίες σολομός καπνιστός Salmon Pocket Trata
  • 1 συσκευασία (500 γρ.) ζυμαρικά
  • 200 γρ. τόφου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μέθοδος

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε το τόφου σε μία πετσέτα κουζίνας, πιέζουμε καλά να φύγει η υγρασία και κόβουμε σε κύβους.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε το τόφου και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Βάζουμε στο μούλτι το αβοκάντο, το σπανάκι, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία κρέμα. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα προσθέτουμε το πέστο σπανάκι που ετοιμάσαμε και σερβίρουμε με το τόφου και τον σολομό στην κορυφή.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή