Συνταγές

Ντοματοσαλάτα με σαρδέλες και χωριάτικο ψωμί

Χρόνος

30'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 4 συσκευασίες σαρδέλες σε ελαιόλαδο TRATA
  • 300 γρ. ψωμί χωριάτικο κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ξύδι
  • 2 μεγάλες ντομάτες σε κομμάτια
  • 1 αγγουράκι σε φέτες
  • 2 πιπεριές σε φέτες

Μέθοδος

Σε ένα ταψί βάζουμε το ψωμί, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά ή μέχρι να φρυγανιστεί καλά.

Ανοίγουμε τις σαρδέλες και κρατάμε το λάδι τους σε ένα βαζάκι. Προσθέτουμε ξύδι, αλάτι, πιπέρι.

Αδειάζουμε τα ψωμάκια από την ψύχα. Κόβουμε την ψύχα σε μεγάλα κομμάτια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και ψήνουμε για 10’ στους 180ºC.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί που ψήσαμε, τις ντομάτες, το αγγουράκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τη σάλτσα με το λάδι που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με τις σαρδέλες στην κορυφή.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή