Συνταγές

Σούπα με πατάτα, αρακά και κρουτόν τόνου

Χρόνος

35

Μερίδες

4

Δυσκολία

Μέτριο

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 600 γρ. πατάτες σε κύβους
  • 1 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ. αρακάς
  • 4 φέτες ψωμί για το κρουτόν

Για το σερβίρισμα

  • Χυμός λεμονιού

Μέθοδος

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα πράσα, αλάτι και αφήνουμε για δεκαπέντε λεπτά τουλάχιστον ή μέχρι τα πράσα να μαλακώσουν.
  2. Όταν τα πράσα είναι έτοιμα προσθέτουμε τις πατάτες και το λάδι από την μία κονσέρβα τόνου. Συμπληρώνουμε το νερό και μαγειρεύουμε για είκοσι ακόμη λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον αρακά μαγειρεύουμε για επτά ακόμη λεπτά και αλέθουμε.
  3. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα κρουτόν. Λαδώνουμε το ψωμί με το λάδι της δεύτερης κονσέρβας και φρυγανίζουμε. Μοιράζουμε την σούπα στα πιάτα, προσθέτουμε τον καπνιστό τόνο, τα κρουτόν και λίγο χυμό λεμονιού.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή