Συνταγές

Τραγανή ρυζοσαλάτα με σολομό

Χρόνος

45'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 4 συσκευασίες σολομός σε νερό Salmon Pocket TRATA
  • 2 κούπες (240 γρ) βρασμένο ρύζι μποσμάτι
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 λεμόνι, τον χυμό του
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Μέθοδος

Ετοιμάζουμε το ρύζι. Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, τη σάλτσα σόγιας, το λάδι, ανακατεύουμε, στρώνουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα, μέχρι το ρύζι να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αγγουράκια, το αβοκάντο, την πράσινη σαλάτα, τα κρεμμυδάκια και τον σολομό.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα της σαλάτας ανακατεύοντας σε ένα βάζο όλα τα υλικά μαζί.

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το βάζουμε  τη σαλάτα που ετοιμάσαμε σε μία πιατέλα, συμπληρώνουμε το ρύζι, τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Για τη σαλάτα

2 αγγουράκια σε λεπτές φέτες

1 αβοκάντο σε κύβους

100 γρ. πράσινη σαλάτα

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή