Συνταγές

Λεμονάτο σπανακόρυζο με τόνο

Χρόνος

35'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 800 γρ. σπανάκι πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 6 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
  • 250 γρ. ζεστό νερό
  • 1 λεμόνι
  • Φρέσκα μυρωδικά

Μέθοδος

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 15 περίπου λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει γλυκό και διάφανο.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι, το ρύζι, το νερό και αφήνουμε με το καπάκι κλειστό για 20 περίπου λεπτά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να χυλώσει. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τα μυρωδικά, τον τόνο και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή