Bowl ρυζιού με αβοκάντο και τόνο

Σε ένα βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε την μουστάρδα, το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και κουνάμε καλά. Ανακατεύουμε το ρύζι με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Μοιράζουμε το ρύζι στα μπολ. Πάνω στο ρύζι προσθέτουμε το αγγουράκι, τα καρότα, το αβοκάντο, τα κρεμμυδάκια, τα αβγά, τον τόνο και σερβίρουμε.

Read More

Χυλοπίτες με μπρόκολο και τόνο καπνιστό

Θα χρησιμοποιήσουμε μία βαθιά κατσαρόλα για το μαγείρεμα. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι του τόνου, το μπρόκολο και αφήνουμε για λίγα λεπτά, να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμυδάκι, αλάτι και μαγειρεύουμε για 7-10 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Με…

Read More

Μακαρονάδα με σάλτσα ρομέσκο και σολομό καπνιστό

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε άφθονο αλατισμένο νερό. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε στο μούλτι τις πιπεριές,την ντομάτα, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και αλέθουμε. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα στραγγίζουμε, ανακατεύουμε με τη σάλτσα, προσθέτουμε τον σολομό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.  

Read More

Σούπα με πατάτα, αρακά και κρουτόν τόνου

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα πράσα, αλάτι και αφήνουμε για δεκαπέντε λεπτά τουλάχιστον ή μέχρι τα πράσα να μαλακώσουν. Όταν τα πράσα είναι έτοιμα προσθέτουμε τις πατάτες και το λάδι από την μία κονσέρβα τόνου. Συμπληρώνουμε το νερό και μαγειρεύουμε για είκοσι ακόμη λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον αρακά…

Read More

Φαλάφελ φούρνου με σπανάκι

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τα φαλάφελ. Αλέθουμε στο μούλτι τις τονοσαλάτες, τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι. Προσθέτουμε το πλιγούρι, τη βρώμη, το αβγό, αλάτι, πιπέρι, ζυμώνουμε και πλάθουμε σε φαλάφελ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά, στους 180°C ή μέχρι να είναι έτοιμα. Σερβίρουμε με πιτούλες, σαλάτα και χοπυμους.

Read More

Λεμονάτο σπανακόρυζο με τόνο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 15 περίπου λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει γλυκό και διάφανο. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι, το ρύζι, το νερό και αφήνουμε με το καπάκι κλειστό για 20 περίπου λεπτά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να…

Read More

Τραγανή ρυζοσαλάτα με σολομό

Ετοιμάζουμε το ρύζι. Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, τη σάλτσα σόγιας, το λάδι, ανακατεύουμε, στρώνουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα, μέχρι το ρύζι να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε να κρυώσει. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αγγουράκια, το αβοκάντο, την πράσινη σαλάτα, τα…

Read More

Τάρτα πατάτας με τόνο καπνιστό

Θα χρησιμοποιήσουμε μία φόρμα για τάρτα 20-23 εκ. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Προετοιμάζουμε την φόρμα με το λάδι του τόνου,  βάζουμε τις ζεστές, βρασμένες πατάτες στην φόρμα και με ένα ποτήρι τις πατάμε και ταυτόχρονα τις στρώνουμε για να καλύψουν την φόρμα. Περνάμε με το λάδι του τόνου, αλάτι και πιπέρι. Σε…

Read More

Ταλιατέλες με σολομό καπνιστό, τόφου και πέστο σπανάκι

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε το τόφου σε μία πετσέτα κουζίνας, πιέζουμε καλά να φύγει η υγρασία και κόβουμε σε κύβους. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε το τόφου και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε…

Read More

High Protein σαλάτα με noodles ρυζιού, τόνο και λαχανικά

Ετοιμάζουμε τα noodles ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το αγγουράκι, το καρότο, το λάχανο, το μπούκοβο, το σουσάμι, τα μυρωδικά σε ένα μπολ,  προσθέτουμε τα noodles, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ…

Read More

Μακαρονάδα με ψητά λαχανικά, χαλούμι και τόνο καπνιστό

Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα η μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και το χαλούμι. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Περνάμε τα λαχανικά με το λάδι του τόνου. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ψήνουμε σε προ θερμασμένο  φούρνο, στους 180°C για 20 περίπου λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να είναι έτοιμα. Παράλληλα βράζουμε τα…

Read More

Μακαρονάδα με χούμους και τόνο

Ανοίγουμε τον τόνο και στραγγίζουμε. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χούμους και προσθέτουμε 4-5 κ.σ. νερό από τα ζυμαρικά που βράζουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη σάλτσα.Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε τα φιστίκια, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, τα ζυμαρικά,  και σερβίρουμε με τον…

Read More