Σπαγγετίνη με σαρδέλες και μυρωδικά

Ανοίγουμε, στραγγίζουμε τις σαρδέλες και κρατάμε το λάδι τους. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, το πιπέρι, την fish sauce, την soya sauce, τις σαρδέλες και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι τα κρεμμυδάκια να γλυκάνουν. Όταν…

Read More

Σαλάτα με αγγινάρες, φασόλια και γαύρο πικάντικο

Βράζουμε τις αγγινάρες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες στραγγίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Ετοιμάζουμε το dresing βάζοντας τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι σε ένα βάζο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε τις αγγινάρες, τα φασόλια, το καλαμπόκι, τα κρεμμυδάκια, τα…

Read More

Πλιγουροκεφτέδες με τόνο

Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι, το ζεστό νερό και αφήνουμε για δέκα λεπτά ή μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μπολ για να ετοιμάζουμε το μίγμα για τους κεφτέδες. Ανοίγουμε τις τονοσαλάτες και βάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ. Στραγγίζουμε το πλιγούρι από το νερό που τυχόν έχει…

Read More

Χυλοπίτες με ψητές μελιτζάνες και σαρδέλες πικάντικες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Σε ένα βαθύ ταψάκι βάζουμε τις σαρδέλες με το λάδι τους, τις μελιτζάνες, τις ντομάτες, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ψήνουμε για είκοσι λεπτά μέχρι τα λαχανικά να ψηθούν καλά. Βγάζουμε απ τον φούρνο και με ένα πιρούνι πατάμε ανακατεύοντας, προσθέτουμε τα χυλοπιτάκια, προσθέτουμε φρέσκα μυρωδικά, παρμεζάνα, ανακατεύουμε και…

Read More

Νιόκι με πέστο σπανάκι και σολομό καπνιστό

Βάζουμε στο μούλτι το αβοκάντο, το σπανάκι, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία κρέμα. Προσθέτουμε τη διατροφική μαγιά (ή την παρμεζάνα) και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (2-3 λεπτά). Όταν είναι έτοιμα στραγγίζουμε, προσθέτουμε το πέστο, τον σολομό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Read More

Ηigh protein σαλάτα με ψητές γλυκοπατάτες και τόνο (για air fryer)

Προθερμαίνουμε το air fryer. Σε ένα μπολ βάζουμε τις γλυκοπατάτες, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμες. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα Σε ένα βάζο βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα, το μέλι, κλείνουμε το καπάκι και χτυπάμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τις ψημένες γλυκοπατάτες, τις δύο…

Read More

Ανάποδη τάρτα με τόνο καπνιστό και κολοκυθάκι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι. Θα το χρησιμοποιήσουμε στην τάρτα. Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα απλώνουμε λίγο από το λάδι του τόνου τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Από πάνω βάζουμε τον τόνο, τη μοτσαρέλα, το ξύσμα λεμονιού, το κολοκυθάκι, απλώνουμε τη σφολιάτα να καλύψει τα…

Read More

Πένες φούρνου με ψητές ντομάτες, μελιτζάνα και τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τις ντομάτες, τις μελιτζάνες, το σκόρδο, το λάδι του τόνου και ψήνουμε για 25 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά ενδιάμεσα. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν τα ζυμαρικά είναι…

Read More

High protein σαλάτα με κινόα, τόνο, φακές beluga και κολοκύθα

Σε ένα μπολ βάζουμε το φιστικοβούτυρο, τη σάλτσα σόγιας, το λάδι, το ξύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο, το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία σάλτσα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δύο Trata High Protein, την κινόα, τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι, την πατάτα, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε,…

Read More

Ανάποδη τάρτα με σολομό καπνιστό

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα απλώνουμε το λάδι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Από πάνω βάζουμε τον σολομό, τα κρεμμυδάκια, την πατάτα, τη μοτσαρέλα, απλώνουμε τη σφολιάτα να καλύψει τα υλικά και με ένα κουτάλι πιέζουμε να σφραγίσει καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κρόκο με το νερό και…

Read More

Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο, ρεβίθια και βασιλικό

Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο SaladPocket, το κοφτό μακαρονάκι, το αγγουράκι, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Σε ένα βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά. ανακατεύουμε με τη σαλάτα που ετοιμάσαμε και σερβίρουμε.

Read More

Ζυμαρικά με καραμελωμένα κρεμμύδια και τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα το το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι του τόνου να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε με το καπάκι κλειστό, για 15 περίπου λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Είναι σημαντικό στο σημείο αυτό να μην ανοίγουμε το καπάκι….

Read More