ΓΑΥΡΟΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΚΡΙΤΑΜΑ

Υλικά για 4 άτομα Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε τα ψάρια να στεγνώσουν καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κύμινο και το κάρι Προσθέτουμε το γαύρο και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε το γαύρο….

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

Υλικά για 4 άτομα Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο στο τηγάνι και ανάβουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει και περιμένουμε να αρχίσει να αφρίζει. Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν. Προσθέτουμε το γαύρο, σβήνουμε…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΦΙΛΕΤΟ TRATA ON ICE ΜΕ ΨΗΤΟ ΣΚΟΡΔΟ

Υλικά για 4 άτομα Αφήνουμε τα φιλέτα γαύρου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνουμε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε με λίγο λάδι. Το αφήνουμε στο φούρνο να κάψει. Όταν έχει πιάσει θερμοκρασία βγάζουμε το ταψάκι απ’ το φούρνο, ανοίγουμε τη συσκευασία και ακουμπάμε τα φιλέτα στο ταψάκι. Προσοχή το λάδι…

Read More

STICKS ΓΑΥΡΟΥ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Αφήνουμε τον γαύρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει ελαφρώς αλλά να μην ξεπαγώσει τελείως. Με ένα μεγάλο μαχαίρι τον κόβουμε σε μπαστούνια πλάτους δύο εκατοστών. Βάζουμε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό και τα αφήνουμε εκεί για είκοσι λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και ετοιμάζουμε το πανάρισμα. Βάζουμε στον πάγκο…

Read More

ΤΡΑΓΑΝΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Στρώνουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με μία λαδόκολλα. Αφήνουμε το γαύρο σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά. Θέλουμε να είναι αρκετά μαλακός για να τον κόψουμε σε κομμάτια. Κόβουμε το γαύρο σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αβγό και…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με το ασπράδι και το νερό. Θα πρέπει να έχουμε την υφή χοντρής άμμου. Σε ένα ταψί στρώνουμε λίγο από το αλάτι. Ανοίγουμε τη συσκευασία και βγάζουμε τα φιλέτα, όπως είναι χωρίς να τα αποψύξουμε. Τα ακουμπάμε πάνω στο αλάτι. Στρώνουμε το υπόλοιπο αλάτι τριγύρω,…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΣΕ ΧΥΜΟ LIME ΜΕ ΚΑΡΟΤΟΣΑΛΑΤΑ

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει. Όταν βράσει, βάζουμε τον γαύρο και τον αφήνουμε για 5-6 περίπου λεπτά. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το χυμό lime, το ξύσμα και το ελαιόλαδο. Όταν ο γαύρος είναι έτοιμος, πιάνουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τον…

Read More

ΤΥΛΙΧΤΟ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα στεγνώνουμε καλά. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Απλώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Αλέθουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το…

Read More

FISH & CHIPS: ΤΡΑΓΑΝΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Αφήνουμε τα φιλέτα γαύρου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδο και τον κόλιανδρο. Περνάμε το γαύρο από το μίγμα αυτό και ακουμπάμε τα φιλέτα σε έναν δίσκο με χαρτί κουζίνας. Όταν έχουμε περάσει το γαύρο από το αλεύρι, τον αφήνουμε στο…

Read More

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΥΡΟΥ

Αφήνουμε τα φιλέτα γαύρου TRATA on ice να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC. Απλώνουμε τα φιλέτα, αλατίζουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC για 20 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και γαρνίρουμε από επάνω. *Σαγανάκι ονομάζεται το μαγειρικό σκεύος με τα δύο χερούλια που δίνει τη δυνατότητα ψησίματος σε φούρνο…

Read More

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΥΡΟΥ

Αφήνουμε τα φιλέτα γαύρου Αιγαίου TRATA on ice να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τα αλατοπιπερώνουμε. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Βουτυρώνουμε τις φέτες του ψωμιού και τις ψήνουμε στην τοστιέρα καλά, να γίνουν τραγανές. Κόβουμε τα ντοματίνια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο,…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Υλικά για 4 άτομα Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Στρώνουμε λαδόκολλα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το λευκό κρασί και το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι στο μούλτι και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία σάλτσα. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά. Βγάζουμε τη συσκευασία από την κατάψυξη. Την ανοίγουμε και περνάμε το γαύρο,…

Read More