Συνταγές

ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΚΡΟΥΣΤΑ

Χρόνος

25’

Μερίδες

2

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκ. φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου Trata on Ice (400 γρ.)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. πάστα ντομάτας
  • 10 γρ. κύμινο
  • 10 γρ. καπνιστή πάπρικα
  • 10 γρ. σιναπόσπορος
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. νερό
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις(για το τηγάνισμα)
  • 200 γρ. λάδι για τηγάνισμα
  • Φρέσκια ρόκα
  • 1  λεμόνι(το χυμό του)

Μέθοδος

Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, την πάστα ντομάτας, το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, το σιναπόσπορο, το αλεύρι, το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν σφιχτό χυλό. Στεγνώνουμε το γαύρο και βάζουμε τα φιλέτα στην πάστα των μπαχαρικών. Αφήνουμε τον γαύρο στο ψυγείο να μαριναριστεί για μία ώρα τουλάχιστον. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Βάζουμε τα φιλέτα γαύρου λίγα λίγα σε δόσεις και τηγανίζουμε τρία λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε το γαύρο πάνω σε φύλλα ρόκας με λίγο χυμό λεμονιού.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή