Συνταγές

ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Χρόνος

1ω 10’

Μερίδες

2

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκ. φρεσκοκατεψυγμένα φιλέτα γαύρου Trata on Ice (400 γρ.)
  • 400 γρ. κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια
  • 400 γρ. μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • 50 γρ. άνηθος
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τον στεγνώνουμε καλά πριν το χρησιμοποιήσουμε. Με λίγο χαρτί κουζίνας καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε μαζί με τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και όταν το βούτυρο λιώσει προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα και γλυκά. θα χρειαστούν 10 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, σβήνουμε με το κρασί και απλώνουμε το γαύρο στο τηγάνι. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή