ΓΑΥΡΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΜΕ ΧΟΥΜΟΥΣ ΑΠΟ ΛΕΥΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ

Αφήνουμε τον γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Βάζουμε το γαύρο στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 15΄ή μέχρι ο γαύρος να είναι έτοιμος. Ετοιμάζουμε το χούμους στο μούλτι. Χτυπάμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού μέχρι…

Read More

ΨΗΤΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Προετοιμάζουμε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε το γαύρο, προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι ο γαύρος να ψηθεί καλά. Ετοιμάζουμε την κρέμα παντζάρι. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Αφήνουμε τα φιλέτα γαύρου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Κόβουμε τέσσερις λαδόκολλες. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τον αρακά, τα ντοματίνια, τα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τα λαχανικά στις λαδόκολλες. Μοιράζουμε τα φιλέτα γαύρου και τυλίγουμε σε…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΑΒΑ

Ξεπλένουμε καλά τη φάβα σε τρεχούμενο νερό. Θα πρέπει το νερό να τρέχει διαυγές. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη φάβα, το αλάτι, το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει σε μέτριας έντασης φωτιά, μέχρι η φάβα να μαλακώσει. Τότε στραγγίζουμε καλά και κρατάμε το νερό. Λογικά θα μας έχει μείνει μία περίπου…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΡΙΓΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Αφήνουμε τον γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Βάζουμε το γαύρο στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 15′ ή μέχρι ο γαύρος να είναι έτοιμος. Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και το αφήνουμε…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι. Ανακατεύουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με τις πατάτες και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Όταν οι πατάτες μαλακώσουν…

Read More

ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΓΑΥΡΟ

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε την πατατοσαλάτα. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το αγγουράκι τουρσί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε την πατατοσαλάτα σε μερίδες και σερβίρουμε με τον πικάντικο γαύρο στην…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΡΕΒΥΘΟΣΑΛΑΤΑ

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τις σαρδέλες με το μείγμα του ελαιολάδου, μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι οι σαρδέλες να ψηθούν καλά. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Σε…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Αφήνουμε τον γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το ξύδι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον γαύρο και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τον γαύρο σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 17 περίπου λεπτά ή μέχρι ο γαύρος να είναι έτοιμος….

Read More

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ

Ανοίγουμε και στραγγίζουμε τον γαύρο. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Όταν τα ζυμαρικά είναι σχεδόν έτοιμα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμυδάκι και τις σαρδέλες. Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά με…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC. Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, την φρυγανιά, τον βασιλικό στο μούλτι και τα αλέθουμε. Θα πρέπει να έχουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα. Βάζουμε τα φιλέτα στο σκεύος που ετοιμάσαμε (με τη…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΦΡΥΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΨΩΜΙ

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο. Σοτάρετε το baby σπανάκι για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί ελαφρώς, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι στο οποίο έχετε καρφώσει την 1 σκελίδα σκόρδο, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν το baby σπανάκι είναι έτοιμο το…

Read More