Συνταγές

Σαλάτα με αγγινάρες, φασόλια και γαύρο πικάντικο

Χρόνος

20'

Μερίδες

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες γαύρος πικάντικος Trata
  • 500 γρ. αγγινάρες καθαρισμένες
  • 300 γρ. φασόλια λευκά βρασμένα
  • 1 κούπα καλαμπόκι βρασμένο
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Φρέσκα μυρωδικά

Για το dressing

  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι, τον χυμό του
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μέθοδος

Βράζουμε τις αγγινάρες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες στραγγίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Ετοιμάζουμε το dresing βάζοντας τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι σε ένα βάζο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις αγγινάρες, τα φασόλια, το καλαμπόκι, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας απ’ το dressing που ετοιμάσαμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τον γαύρο στην κορυφή.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή