ΓΑΥΡΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΜΕ ΧΟΥΜΟΥΣ ΑΠΟ ΛΕΥΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ

Time Icon 25’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένα φιλέτα γαύρου Αιγαίου TRATA ON ICE (400γρ.)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, το χυμό του

1 κ.γ. ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι

Για το χούμους

200γρ. λευκά φασόλια, βρασμένα

50γρ. ταχίνι ολικής άλεσης

1 λεμόνι, το χυμό του

50γρ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Πίτες

4 ραπανάκια σε φέτες

Κάππαρη

Φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση

Αφήνουμε τον γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Βάζουμε το γαύρο στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 15΄ή μέχρι ο γαύρος να είναι έτοιμος.

Ετοιμάζουμε το χούμους στο μούλτι. Χτυπάμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε μία ωραία κρέμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα ρεβίθια σταδιακά. Αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία σφιχτή κρέμα. Μπορούμε να προσθέσουμε ταχίνι, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο ή λίγο κρύο νερό ανάλογα με τη γεύση μας. Σερβίρουμε το χούμους με τα φιλέτα γαύρου στην κορυφή. Συνοδεύουμε με πίτες, ραπανάκια, κάππαρη και φρέσκα μυρωδικά.