Συνταγές

ΨΗΤΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

Χρόνος

25’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένα φιλέτα γαύρου Trata on ice (400 γρ.)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • Αλάτι και πιπέρι

Για την κρέμα παντζάρι

  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. πουρές παντζάρι

Μέθοδος

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Προετοιμάζουμε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε το γαύρο, προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι ο γαύρος να ψηθεί καλά.

Ετοιμάζουμε την κρέμα παντζάρι. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα. Όταν ο γαύρος είναι έτοιμος, μπορούμε να σερβίρουμε. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας κρέμα παντζάρι σε κάθε πιάτο. Στο πλάι βάζουμε τις ψητές σαρδέλες. Σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα και λεμόνι σε φέτες.

Για το σερβίρισμα

Πράσινη σαλάτα

Λεμόνι σε φέτες

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή