Συνταγές

ΤΡΑΓΑΝΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ

Χρόνος

35’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA on ice (400γρ.)
  • 2 αβγά
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. σουσάμι

Για το σερβίρισμα

  • Πράσινη σαλάτα
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

Αφήνουμε τα φιλέτα γαύρου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προετοιμάζουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC. Ετοιμάζουμε το πανάρισμα. Θα χρειαστούμε τρία δοχεία. Στο πρώτο βάζουμε το αλεύρι, στο δεύτερο τα χτυπημένα αβγά και στο τρίτο το σουσάμι. Περνάμε το κάθε φιλέτο από το αλεύρι, μετά από το αβγό και στο τέλος από το σουσάμι. Βάζουμε τα φιλέτα στο ταψί που έχουμε προετοιμάσει με την λαδόκολλα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε με τα φιλέτα. Ψήνουμε στους 160ºC για 25 περίπου λεπτά ή μέχρι τα φιλέτα να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή