Συνταγές

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ

Χρόνος

40’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες γαύρος Αιγαίου ριγανάτος TRATA
  • 1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Μάραθος
  • Μαϊντανός
  • Λεμόνι

Μέθοδος

Ανοίγουμε και στραγγίζουμε τον γαύρο. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Όταν τα ζυμαρικά είναι σχεδόν έτοιμα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμυδάκι και τις σαρδέλες. Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Θα πρέπει να μην έχουν μείνει καθόλου υγρά. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε μερίδες, προσθέτουμε τον μάραθο, τον μαϊντανό, το λεμόνι σε φέτες, τον γαύρο και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή