Συνταγές

ΓΑΥΡΟΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Χρόνος

20’

Μερίδες

2

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία κατεψυγμένο φιλέτο γαύρου TRATA on ice (400γρ.)
  • 2 ρίζες μάραθου σε μπαστουνάκια
  • 50 γρ. ούζο
  • 1 λεμόνι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC. Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στεγνώνουμε τα φιλέτα γαύρου με λίγο χαρτί κουζίνας. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τον μάραθο, τα φιλέτα γαύρου, το ελαιόλαδο, το ούζο, το χυμό λεμονιού, αλατίζουμε και ψήνουμε στους 180ºC για 15΄, μέχρι ο μάραθος να μαλακώσει και το ψάρι να ψηθεί. Σερβίρουμε με φρέσκο χυμό λεμονιού και πιπέρι.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή