Συνταγές

ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΨΗΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ

Χρόνος

20’

Μερίδες

2

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία κατεψυγμένου γαύρου φιλέτο Trata on ice (400 gr)
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μέθοδος

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την πάπρικα, προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατίζουμε. Απλώνουμε το γαύρο στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε και βάζουμε τα ντοματίνια από πάνω του. Βάζουμε το σκόρδο και ψήνουμε στους 180ºC, για 15΄, μέχρι τα ντοματίνια και ο γαύρος να ψηθούν. Σερβίρουμε ζεστό.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή