Συνταγές

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΑΤΑΣΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

Χρόνος

20’

Μερίδες

2

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα γαύρος TRATA
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • λίγο άνηθο
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 1 κ.σ. λάδι
  • ξίδι
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι

Μέθοδος

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν. Τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι. Αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το εσωτερικό της πατάτας σε μεγάλους κύβους και ανακατεύουμε καλά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 κουταλιά λάδι, λίγο ξίδι, αλάτι και κόκκινο πιπέρι σε ένα μπολ. Γεμίζουμε και πάλι τη φλούδα της πατάτας και τα τοιχώματά της, με τη σαλάτα που δημιουργήσαμε μοιράζοντάς τη εξίσου και προσθέτουμε λίγο φρέσκο άνηθο σε κάθε κομμάτι, μαζί με λίγη κάππαρη. Την τοποθετούμε πάνω στην θράκα για περίπου 1 λεπτό ώσπου να «αρπάξουν» και να αναμειχθούν όλα τα αρώματα. Ήρθε η ώρα να στολίσουμε τις πατάτες με τον γαύρο TRATA και να τις σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!