Συνταγές

ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ

Χρόνος

40’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 κονσέρβες γαύρος ριγανάτος TRATA
  • 200 γρ. πλιγούρι
  • 200 γρ. νερό ζεστό
  • 2 λεμόνια, το χυμό και το ξύσμα τους
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες χωρίς τους σπόρους και τη φλούδα, ψιλοκομμένες
  • 1 αγγουράκι, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1/2 κ.γ. σουμάκ
  • 1/2 κ.γ κύμινο

Μέθοδος

Αφήνουμε το πλιγούρι στο νερό μέχρι να μαλακώσει. Όταν το πλιγούρι έχει απορροφήσει όλο το νερό είναι έτοιμο. Στραγγίζουμε το νερό που έχει τυχόν περισσέψει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το αγγουράκι, το κρεμμύδι, το κρεμμυδάκι, τα μυρωδικά και το πλιγούρι. Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Σερβίρουμε με το γαύρο, ανακατεύοντας ελαφρά για να μη διαλυθεί το ψάρι.