Συνταγές

ΣΑΛΑΤΑ CALIFORNIAN ROLL ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΜΑΡΙΝΑΤΟ

Χρόνος

30'

Μερίδες

2

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία κατεψυγμένο φιλέτο γαύρου TRATA on ice (400γρ.)
  • 100 γρ. αλάτι χοντρό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml ξύδι από λευκό κρασί
  • 100 ml χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 4 κούπες ρύζι basmati βρασμένο
  • 1 αβοκάντο σε κύβους
  • 1 αγγούρι σε λωρίδες
  • 1 καρότο σε λωρίδες
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 2 φύλλα nori σε λωρίδες
  • 4 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. μίριν
  • 1 κ.σ. μέλι

Μέθοδος

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε για 20΄. Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε και τον βάζουμε σε ένα γυάλινο σκεύος σε στρώσεις. Γεμίζουμε με ελαιόλαδο και ξύδι, προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά και αφήνουμε για 2 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο. Το ψάρι θα αρχίσει να παίρνει λευκό χρώμα καθώς ψήνεται με τη μαρινάδα. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα της σαλάτας ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να έχουμε μία ωραία σάλτσα. Ανακατεύουμε τα υλικά της σαλάτας και ενώνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με τον μαριναρισμένο γαύρο.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή