Συνταγές

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ

Χρόνος

20’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 κονσέρβες γαύρος ριγανάτος σε φυτικό λάδι TRATA
  • 400 γρ. πατάτες
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Μία χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μία χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 αγγουράκια τουρσί σε φέτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μέθοδος

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, χτυπώντας όλα τα υλικά σε ένα shaker. Βράζουμε τις πατάτες, ολόκληρες, με τη φλούδα τους, τόσο όσο να κρατάνε λίγο. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας το γαύρο για το τέλος. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.