Συνταγές

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΓΑΥΡΟΥ

Χρόνος

30'

Μερίδες

2

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία κατεψυγμένο φιλέτο γαύρου TRATA on ice (400γρ.)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη για το τηγάνισμά
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Κύμινο και κανέλα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 400 ml ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βράζοντας σε χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά, μέχρι να έχουμε δέσει. Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε τα σουτζουκάκια, αλέθοντας όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε το αλεύρι και τη φρυγανιά για το τέλος. Ζυμώνουμε και αφήνουμε το μείγμα για 20΄ στο ψυγείο. Πλάθουμε σε σουτζουκάκια και αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι για 5΄. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε για 5΄ακόμη. Σερβίρουμε αμέσως με φρέσκο ψωμί.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή