Συνταγές

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ, ΑΝΗΘΟ & ΓΑΥΡΟ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Χρόνος

25’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα γαύρος σε ελαιόλαδο Trata
  • 400 γρ. ζυμαρικά
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μέθοδος

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καυτό, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια. Αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα πιάνουμε με μία τσιμπίδα και χωρίς να τα στραγγίζουμε τα μεταφέρουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε λίγο να φύγουν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε τον άνηθο και σερβίρουμε το γαύρο, χωρίς πολύ ανακάτεμα.