ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ

Υλικά για ένα μικρό ταψί 25×35 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Κόβουμε ένα κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες. Θα κρατήσουμε τις φέτες αυτές για τη διακόσμηση. Κόβουμε τα υπόλοιπα κολοκυθάκια σε μικρά κομμάτια και τα περνάμε απ’το μούλτι….

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΦΡΥΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΨΩΜΙ

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο. Σοτάρετε το baby σπανάκι για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί ελαφρώς, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι στο οποίο έχετε καρφώσει την 1 σκελίδα σκόρδο, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν το baby σπανάκι είναι έτοιμο το…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες σε φέτες και τις πατάτες στη μέση. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέσα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε για το ψήσιμο. Ψήνουμε για 15 λεπτά, μοιράζουμε τα φιλέτα γαύρου ανάμεσα στα λαχανικά και συνεχίζουμε το…

Read More

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Βάζω σε δυνατή ένταση, στην εστία, ένα μεγάλο μαθύ τηγάνι (ή μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο) και ζεσταίνω το ελαιόλαδο που στραγγίζω από τη μια κονσέρβα γαύρου Αιγαίου TRATA σε ελαιόλαδο. Προσθέτω τα κρεμμύδια, τα αφήνω 3-4 λεπτά και ρίχνω το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, ανακατεύω καλά και τα αφήνω για 10…

Read More

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο στην μέση κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες, κόβετε το κολοκύθι σε 6 μπαστουνάκια κατά μήκος και μετά σε μικρά κομμάτια και τέλος κόβετε το φίνοκιο σε μπαστουνάκια και μετά σε μικρά κομμάτια. Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί…

Read More

ΣΑΛΑΤΑ ΓΑΥΡΟΥ ΜΕ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Για τη σαλάτα Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Ανοίγουμε και στραγγίζουμε τον γαύρο. Κόβουμε το γαύρο σε χοντρά κομμάτια. Κόβουμε το αγγουράκι και το σέλερι σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και τη μουστάρδα. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα κράκερς. Για τα κρακεράκια Ετοιμάζουμε τη ζύμη….

Read More

ΤΡΑΓΑΝΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ

Αφήνουμε τα φιλέτα γαύρου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προετοιμάζουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC. Ετοιμάζουμε το πανάρισμα. Θα χρειαστούμε τρία δοχεία. Στο πρώτο βάζουμε το αλεύρι, στο δεύτερο τα χτυπημένα αβγά και στο τρίτο το σουσάμι. Περνάμε το κάθε φιλέτο από το αλεύρι, μετά από το αβγό και στο…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Υλικά για 4 άτομα Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ºC. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα σκεύος με διαστάσεις 20×30 εκ. για να ψήσουμε το φαγητό στο φούρνο. Ξεπλένουμε το ρύζι σε τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό να τρέχει διαυγές. Περνάμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και τη ντομάτα από το μπλέντερ….

Read More

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΓΑΥΡΟ, ΚΡΟΥΤΟΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΕΛΙΑΣ

Υλικά για 4 άτομα Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας. Είναι πολύ σημαντικό να είναι στεγνά. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να έχουμε τραγανά φιλέτα γαύρου στο φούρνο. Κόβουμε το ψωμί σε κύβους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την πάπρικα, το σκόρδο,…

Read More

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΙΛΕΤΑ ΓΑΥΡΟΥ

Υλικά για 4 άτομα Ετοιμάζουμε τον γαύρο. Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωμάτιου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Τα στεγνώνουμε καλά. Ετοιμάζουμε τρία μπολ. Στο πρώτο βάζουμε το αλεύρι, στο δεύτερο τα αβγά χτυπημένα με λίγο νερό και στο τρίτο το σουσάμι. Προετοιμάζουμε ένα ταψάκι με λαδόκολα. Περνάμε το γαύρο από το αλεύρι,…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

Υλικά για 4 άτομα Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Πλένουμε, στεγνώνουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι. Μοιράζουμε το μίγμα σε δύο μπολ. Στο ένα μπολ βάζουμε το…

Read More

ΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΨΗΤΟ

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στεγνώνουμε τα φιλέτα, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι να μην ακουμπάνε μεταξύ τους, μοιράζουμε τις πιπεριές ανάμεσά τους και τα ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά. Πλένουμε τις τομάτες και τις στεγνώνουμε. Τις κόβουμε…

Read More