Συνταγές

ΓΑΥΡΟΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΚΡΙΤΑΜΑ

Χρόνος

25’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA on ice
  • 20 γρ. Eλαιόλαδο
  • 10 γρ. Kαπνιστή πάπρικα
  • 5 γρ. Kύμινο
  • 5 γρ. Kάρι

Για τη μαγιονέζα

  • 100 γρ. Μαγιονέζα
  • 100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • Φρέσκος άνηθος

Μέθοδος

Υλικά για 4 άτομα

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε τα ψάρια να στεγνώσουν καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κύμινο και το κάρι Προσθέτουμε το γαύρο και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε το γαύρο. Τα φιλέτα δεν θα πρέπει να ακουμπούν μεταξύ τους. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά μέχρι ο γαύρος να γίνει τραγανός.
Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί, σε ένα μπολ. Φρυγανίζουμε το ψωμί. Σε κάθε κομμάτι ψωμιού βάζουμε λίγη μαγιονέζα, τον γαύρο, άνηθο και κρίταμα.

Για το σερβίρισμα

8 φέτες ψωμί του τοστ, κομμένες στη μέση

100 γρ. Κρίταμα

Μερικά αγγουράκια κομμένα στη μέση

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή