Συνταγές

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΓΑΥΡΟ, ΚΡΟΥΤΟΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΕΛΙΑΣ

Χρόνος

35’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA on ice (400γρ.)
  • 1 πακέτο λιγκουίνι (500 γρ.)
  • 4 φέτες ψωμί σε φέτες
  • 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για τα ζυμαρικά

Για την κρέμα ελιάς

  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. πάστα μαύρης ελιάς

Μέθοδος

Υλικά για 4 άτομα

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας. Είναι πολύ σημαντικό να είναι στεγνά. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να έχουμε τραγανά φιλέτα γαύρου στο φούρνο. Κόβουμε το ψωμί σε κύβους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την πάπρικα, το σκόρδο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Με το μισό μίγμα ανακατεύουμε τα φιλέτα γαύρα  και με το άλλο μισό τα κρουτόν. Βάζουμε τα φιλέτα στο φούρνο και τα ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά. Όταν ο χρόνος αυτός περάσει, προσθέτουμε τα κρουτόν και ψήνουμε για άλλα 10 πείπου λεπτά. Ταυτόχρονα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Ετοιμάζουμε την πάστα ελιάς. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα περνάμε με λίγο ελαιόλαδο. Μοιράζουμε στα πιάτα. Συμπληρώνουμε με το γαύρο, τα κρουτόν και την κρέμα ελιάς.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή