Συνταγές

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΥΡΟΥ

Χρόνος

40

Μερίδες

2

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων γαύρου Αιγαίου TRATA on ice (400γρ.)
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 4 κτ.σ. extra παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος

Αφήνουμε τα φιλέτα γαύρου TRATA on ice να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC. Απλώνουμε τα φιλέτα, αλατίζουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC για 20 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και γαρνίρουμε από επάνω.

*Σαγανάκι ονομάζεται το μαγειρικό σκεύος με τα δύο χερούλια που δίνει τη δυνατότητα ψησίματος σε φούρνο και σε τηγάνι.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή