Νιόκι με πέστο σπανάκι και σολομό καπνιστό

Βάζουμε στο μούλτι το αβοκάντο, το σπανάκι, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία κρέμα. Προσθέτουμε τη διατροφική μαγιά (ή την παρμεζάνα) και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (2-3 λεπτά). Όταν είναι έτοιμα στραγγίζουμε, προσθέτουμε το πέστο, τον σολομό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Read More

Ανάποδη τάρτα με σολομό καπνιστό

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα απλώνουμε το λάδι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Από πάνω βάζουμε τον σολομό, τα κρεμμυδάκια, την πατάτα, τη μοτσαρέλα, απλώνουμε τη σφολιάτα να καλύψει τα υλικά και με ένα κουτάλι πιέζουμε να σφραγίσει καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κρόκο με το νερό και…

Read More

Σαλάτα sushi με αβοκάντο και σολομό

Εκτέλεση Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, το ξύδι ρυζιού, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα τσέρκι (ή μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο) για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Βάζουμε το ρύζι και στρώνουμε καλά με ένα κουτάλι, συνεχίζουμε με τα αβοκάντο και τα αγγουράκια. Βάζουμε στην κορυφή τον σολομό, τα τσιπς γαρίδας, τις πίκλες…

Read More

Σαλάτα με χούμους, λάδι τσίλι και σολομό

Σε ένα μπολ βάζουμε τις δύο σαλάτες Salad pocket σολομός με φασόλια και λαχανικά, τα ντοματίνια, τις ελιές, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε το λάδι chilli. Βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ το σουσάμι, το σκόρδο, το μπούκοβο, το ginger, το κρεμμυδάκι και το αλάτι. Βάζουμε το ηλιέλαιο σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να…

Read More

Σαλάτα με ρόδι, εσπεριδοειδή και σολομό καπνιστό

Σε ένα μπολ βάζουμε τον σολομό, το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ, τα μανταρίνια, τους σπόρους ροδιού, τη μαγιονέζα, τις ελιές, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Φρυγανίζουμε το ψωμί, τρίβουμε (και τις δύο πλευρές) με τη σκελίδα σκόρδου,ραντίζουμε με ελαιόλαδο, και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Μοιράζουμε τη ρόκα, τη σαλάτα με τον σολομό (που ετοιμάσαμε) και…

Read More

Mπρουσκέτες τυρί κρέμα και σολομό

Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού ανακατεύοντας το τυρί κρέμα με την κρεμμυδόσουπα. Ετοιμάζουμε το ψωμί. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το φρυγανίζουμε (σ΄ ένα τηγάνι, στον φούρνο ή στη φρυγανιέρα). Βάζουμε το φρυγανισμένο ψωμί στον πάγκο εργασίας. Μοιράζουμε την κρέμα τυριού. Στις μισές φέτες βάζουμε τον σολομό σε νερό και στις υπόλοιπες τον καπνιστό σολομό….

Read More

Σαλάτα οσπρίων με σολομό

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις δύο συσκευασίες σαλάτα με λαχανικά, φασόλια και σολομό, τα ρεβίθια, τον αρακά, τα αγγουράκια τουρσί, τα μυρωδικά και τις πίκλες κρεμμυδιού και  προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα (που ετοιμάσαμε)…

Read More

Αβγά scrambled με αβοκάντο και σολομό

Ξεκινάμε με τα συνοδευτικά. Σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Φρυγανίζουμε το ψωμί. Σπάμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη. Σε ένα άνετο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Θα δουλέψουμε τα αβγά με μία σπάτουλα…

Read More

Πλιγούρι με σολομό, φασόλια και λαχανικά

Βράζουμε το πλιγούρι σε αλατισμένο νερό για 10’ ή μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το πλιγούρι (που ετοιμάσαμε), τα κρεμμυδάκια, το αγγουράκι, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, τα μυρωδικά και την σαλάτα SaladPocket Trata με λαχανικά, φασόλια και σολομό. Ανακατεύουμε καλά…

Read More

Πένες από χαρούπι με σάλτσα από ψητά καρότα και σολομό

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο,  το ελαιόλαδο, αλάτι και αφήνουμε σε μέτρια έντασης φωτιά για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα τα αλέθουμε, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα…

Read More

Λιγκουίνι με κάπαρη, ελιές και σολομό σε νερό

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε σε μέτρια έντασης φωτιά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ξεπλένουμε την κάπαρη, στεγνώνουμε, ψιλοκόβουμε και την προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τις ελιές και τα ντοματίνια. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να μαλακώσουν. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά…

Read More

Μακαρονάδα με αγκινάρες, αρακά και σολομό σε νερό TRATA SalmonPocket

Θα χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη κατσαρόλα για το μαγείρεμα. Βάζουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά, με το καπάκι κλειστό, για 15 περίπου λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει γλυκό. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα ζυμαρικά, τον αρακά, τον ζεστό ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε, κλείνουμε…

Read More