Συνταγές

Πένες από χαρούπι με σάλτσα από ψητά καρότα και σολομό

Χρόνος

35'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 4 συσκευασίες σολομός καπνιστός Salmon Pocket Trata
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 καρότα (400 γρ.) τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 2 μεγάλες ντομάτες (350 γρ.) τριμμένες
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 350 γρ. ζυμαρικά με χαρούπι

Για το σερβίρισμα

  • Φρέσκα μυρωδικά

Μέθοδος

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο,  το ελαιόλαδο, αλάτι και αφήνουμε σε μέτρια έντασης φωτιά για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα τα αλέθουμε, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε.

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα καρότου που ετοιμάσαμε. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τα μυρωδικά, τον σολομό και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή