Συνταγές

Αβγά scrambled με αβοκάντο και σολομό

Χρόνος

20'

Μερίδες

20

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 4 συσκευασίες σολομός σε νερό SalmonPocket Trata
  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Χυμός λεμονιού
  • 10 αβγά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Πράσινη σαλάτα
  • Ντοματίνια

Μέθοδος

Ξεκινάμε με τα συνοδευτικά. Σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Φρυγανίζουμε το ψωμί.

Σπάμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη. Σε ένα άνετο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Θα δουλέψουμε τα αβγά με μία σπάτουλα σιλικόνης σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα αβγά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία (αν χρειάζεται) και όταν αρχίζουν να ψήνονται (θα χρειαστεί να περάσουν μερικά λεπτά),  διπλώνουμε με μεγάλες κινήσεις το υγρό ακόμη μείγμα μέσα σε αυτό που έχει ήδη ψηθεί. Όταν τα αβγά είναι έτοιμα μπορούμε να σερβίρουμε. Απλώνουμε το αβοκάντο στο ψωμί και μοιράζουμε τα αβγά. Προσθέτουμε από μία συσκευασία σολομός σε νερό, πράσινη σαλάτα, ντοματίνια και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή