Συνταγές

Σαλάτα sushi με αβοκάντο και σολομό

Χρόνος

20'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 4 συσκευασίες σολομός σε νερό SalmonPocket Trata
  • 300 γρ. βρασμένο ρύζι
  • 2 κ.σ. ξύδι ρυζιού
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 αβοκάντο σε κύβους
  • 2 αγγουράκια σε κύβους (χωρίς τους σπόρους)

Για το σερβίρισμα

  • Πίκλες κρεμμυδιού
  • Chips γαρίδας

Μέθοδος

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, το ξύδι ρυζιού, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα τσέρκι (ή μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο) για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Βάζουμε το ρύζι και στρώνουμε καλά με ένα κουτάλι, συνεχίζουμε με τα αβοκάντο και τα αγγουράκια. Βάζουμε στην κορυφή τον σολομό, τα τσιπς γαρίδας, τις πίκλες κρεμμυδιού και σερβίρουμε.

Tip! Για τις πίκλες κρεμμυδιού: Κόβουμε ένα κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε κόκκινο ξύδι και νερό σε ίσες ποσότητες. Σε 10 λεπτά είναι έτοιμο.

 

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή