Συνταγές

Λιγκουίνι με κάπαρη, ελιές και σολομό σε νερό

Χρόνος

25'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 4 συσκευασίες σολομός σε νερό Salmon pocket
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 100 γρ. κάπαρη
  • 100 γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

Για το σερβίρισμα

  • 1 κούπα κρουτόν
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα του
  • Φρέσκα μυρωδικά

Μέθοδος

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε σε μέτρια έντασης φωτιά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ξεπλένουμε την κάπαρη, στεγνώνουμε, ψιλοκόβουμε και την προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τις ελιές και τα ντοματίνια. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να μαλακώσουν.

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα υλικά που ετοιμάσαμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα κρουτόν, το ξύσμα λεμονιού, τα φρέσκα μυρωδικά τον σολομό σε νερό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή