Ζυμαρικά στον φούρνο με καπνιστή μελιτζάνα και σολομό

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα σκεύος 20×30 για το μαγείρεμα. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον  πουρέ μελιτζάνας, το τυρί κρέμα, τη μισή μοτσαρέλα, τα βρασμένα ζυμαρικά, τον σολομό, και την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Ψήνουμε για για 10 λεπτά, στους 220ºC μέχρι να σχηματιστεί μία ωραία κρούστα.

Read More

Πικάντικη σαρδελοσαλάτα

Ανοίγουμε και στραγγίζουμε τις σαρδέλες. Σ’ ένα μπολ βάζουμε τις σαρδέλες και με ένα πιρούνι τις διαλύουμε σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τον πουρέ μελιτζάνας, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε την σαρδελοσαλάτα με φρυγανισμένο ψωμί.

Read More

Ζυμαρικά με πικάντικες σαρδέλες

Ανοίγουμε και στραγγίζουμε τις σαρδέλες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τις σαρδέλες και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Μετά από δέκα λεπτά σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε στο…

Read More

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΟΣΑΛΑΤΑ

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα άνετο μπολ για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Ανοίγουμε και στραγγίζουμε τις σαρδέλες. Κρατάμε μερικές για το σερβίρισμα και κόβουμε τις υπόλοιπες σε μεγάλα κομμάτια. Σ’ ένα μπολ βάζουμε τις σαρδέλες, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το αγγουράκι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε ελαφρά. Θα πρέπει…

Read More

ΤΡΑΓΑΝΗ ΣΑΡΔΕΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΙΟΥΣ

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σκόρδο σε σκόνη και τον κόλιανδρο. Περνάμε τη σαρδέλα από το μίγμα αυτό και ακουμπάμε τα φιλέτα σε ένα δίσκο με χαρτί κουζίνας. Όταν έχουμε τελιώσει αφήνουμε στο ψυγείο για είκοσι λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο…

Read More

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΝΙΣΟΥΑΖ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Ανοίγουμε τις σαρδέλες και στραγγίζουμε καλά. Θα χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη πιατέλα για να σερβίρουμε τη σαλάτα. Βάζουμε στην πιατέλα τα ντοματίνια, τις πατάτες, τα φασολάκια, τις πιπεριές και τα αβγά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε το λεμόνι με το ελαιόλαδο και ραντίζουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε με τις σαρδέλες στο πλάι.

Read More

ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατεύουμε τα τοματίνια, το τυρί, τον γλυκάνισο, το θυμάρι, προσθέτουμε πιπέρι και ψήνουμε για 20′ στο φούρνο στους 180ºC. Προσθέτουμε το λάδι από τις σαρδέλες, ανακατεύουμε, προσθέτουμε στο μπουγιουρντί τις σαρδέλες και σερβίρουμε.

Read More

ΣΑΡΔΕΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΗ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί για να ψήσουμε τα φιλέτα. Προετοιμάζουμε με μια λαδόκολλα το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε σε ένα σκεύος το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Περνάμε τα φιλέτα από το αλεύρι και τα βάζουμε στο ταψί έτσι που…

Read More

ΤΥΛΙΧΤΟ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τις σαρδέλες στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε, προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι, τη ρίγανη και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι οι σαρδέλες να ψηθούν καλά. Όταν οι σαρδέλες είναι έτοιμες, μπορούμε να σερβίρουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά…

Read More

ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι. Ανακατεύουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το κρασί. Προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τις πατάτες με το μίγμα της μουστάρδας που ετοιμάσαμε και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι οι πατάτες…

Read More

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Βάζουμε τις σαρδέλες στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 15′, μέχρι οι σαρδέλες να είναι έτοιμες. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι, τα αγγουράκια και…

Read More

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Βάζουμε τις σαρδέλες στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη και ψήνουμε στους 180ºC για 15′ ή μέχρι οι σαρδέλες να είναι έτοιμες. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε τα φασόλια,…

Read More