Ντοματοσαλάτα με σαρδέλες και χωριάτικο ψωμί

Σε ένα ταψί βάζουμε το ψωμί, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά ή μέχρι να φρυγανιστεί καλά. Ανοίγουμε τις σαρδέλες και κρατάμε το λάδι τους σε ένα βαζάκι. Προσθέτουμε ξύδι, αλάτι, πιπέρι. Αδειάζουμε τα ψωμάκια από την ψύχα. Κόβουμε την ψύχα σε μεγάλα κομμάτια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και…

Read More

Κρητική σαλάτα με σαρδέλες πικάντικες

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ ή σκεύος για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Τρίβουμε τις δύο ντομάτες και κόβουμε τις άλλες δύο σε κύβους. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ξύδι, ελιές, κάπαρη, κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σπάμε τα παξιμάδια σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε…

Read More

Σπαγγετίνη με σαρδέλες και μυρωδικά

Ανοίγουμε, στραγγίζουμε τις σαρδέλες και κρατάμε το λάδι τους. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, το πιπέρι, την fish sauce, την soya sauce, τις σαρδέλες και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι τα κρεμμυδάκια να γλυκάνουν. Όταν…

Read More

Χυλοπίτες με ψητές μελιτζάνες και σαρδέλες πικάντικες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Σε ένα βαθύ ταψάκι βάζουμε τις σαρδέλες με το λάδι τους, τις μελιτζάνες, τις ντομάτες, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ψήνουμε για είκοσι λεπτά μέχρι τα λαχανικά να ψηθούν καλά. Βγάζουμε απ τον φούρνο και με ένα πιρούνι πατάμε ανακατεύοντας, προσθέτουμε τα χυλοπιτάκια, προσθέτουμε φρέσκα μυρωδικά, παρμεζάνα, ανακατεύουμε και…

Read More

Ζυμαρικά στον φούρνο με καπνιστή μελιτζάνα και σολομό

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα σκεύος 20×30 για το μαγείρεμα. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον  πουρέ μελιτζάνας, το τυρί κρέμα, τη μισή μοτσαρέλα, τα βρασμένα ζυμαρικά, τον σολομό, και την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Ψήνουμε για για 10 λεπτά, στους 220ºC μέχρι να σχηματιστεί μία ωραία κρούστα.

Read More

Πικάντικη σαρδελοσαλάτα

Ανοίγουμε και στραγγίζουμε τις σαρδέλες. Σ’ ένα μπολ βάζουμε τις σαρδέλες και με ένα πιρούνι τις διαλύουμε σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τον πουρέ μελιτζάνας, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε την σαρδελοσαλάτα με φρυγανισμένο ψωμί.

Read More

Ζυμαρικά με πικάντικες σαρδέλες

Ανοίγουμε και στραγγίζουμε τις σαρδέλες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τις σαρδέλες και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Μετά από δέκα λεπτά σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε στο…

Read More

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΟΣΑΛΑΤΑ

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα άνετο μπολ για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Ανοίγουμε και στραγγίζουμε τις σαρδέλες. Κρατάμε μερικές για το σερβίρισμα και κόβουμε τις υπόλοιπες σε μεγάλα κομμάτια. Σ’ ένα μπολ βάζουμε τις σαρδέλες, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το αγγουράκι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε ελαφρά. Θα πρέπει…

Read More

ΤΡΑΓΑΝΗ ΣΑΡΔΕΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΙΟΥΣ

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σκόρδο σε σκόνη και τον κόλιανδρο. Περνάμε τη σαρδέλα από το μίγμα αυτό και ακουμπάμε τα φιλέτα σε ένα δίσκο με χαρτί κουζίνας. Όταν έχουμε τελιώσει αφήνουμε στο ψυγείο για είκοσι λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο…

Read More

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΝΙΣΟΥΑΖ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Ανοίγουμε τις σαρδέλες και στραγγίζουμε καλά. Θα χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη πιατέλα για να σερβίρουμε τη σαλάτα. Βάζουμε στην πιατέλα τα ντοματίνια, τις πατάτες, τα φασολάκια, τις πιπεριές και τα αβγά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε το λεμόνι με το ελαιόλαδο και ραντίζουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε με τις σαρδέλες στο πλάι.

Read More

ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατεύουμε τα τοματίνια, το τυρί, τον γλυκάνισο, το θυμάρι, προσθέτουμε πιπέρι και ψήνουμε για 20′ στο φούρνο στους 180ºC. Προσθέτουμε το λάδι από τις σαρδέλες, ανακατεύουμε, προσθέτουμε στο μπουγιουρντί τις σαρδέλες και σερβίρουμε.

Read More

ΣΑΡΔΕΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΗ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί για να ψήσουμε τα φιλέτα. Προετοιμάζουμε με μια λαδόκολλα το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε σε ένα σκεύος το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Περνάμε τα φιλέτα από το αλεύρι και τα βάζουμε στο ταψί έτσι που…

Read More