ΤΡΑΓΑΝΗ ΣΑΡΔΕΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΙΟΥΣ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου TRATA ON ICE (400γρ.)

100γρ. αλεύρι καλαμποκιού

5γρ. σκόρδο σε σκόνη

5γρ. κόλιανδρος ξερός

Για την κρέμα κάσιους

100γρ. κάσιους ωμά

2 χουρμάδες

150γρ. βραστό νερό

30γρ. μουστάρδα

50γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Φρυγανισμένο ψωμί

Φύλλα ρόκας

Λεμόνι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σκόρδο σε σκόνη και τον κόλιανδρο. Περνάμε τη σαρδέλα από το μίγμα αυτό και ακουμπάμε τα φιλέτα σε ένα δίσκο με χαρτί κουζίνας. Όταν έχουμε τελιώσει αφήνουμε στο ψυγείο για είκοσι λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC και ψήνουμε για 15′ ή μέχρι η σαρδέλα να είναι έτοιμη.

Παράλληλα, φτιάχνουμε την κρέμα κάσιους. Αφήνουμε τα κάσιους και τους χουρμάδες στο βραστό νερό για δέκα περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και περνάμε από το μούλτι μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.

Σερβίρουμε την σαρδέλα σε φρυγανισμένο ψωμί, με τη σαλάτα και μια φέτα λεμόνι στο πλάι.