Συνταγές

Σπαγγετίνη με σαρδέλες και μυρωδικά

Χρόνος

25'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 4 συσκευασίες σαρδέλες σε ελαιόλαδο Trata
  • 1 πακέτο σπαγγετίνη (500 γρ.)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. fish sauce
  • 1 κ.γ. soya sauce
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκα μυρωδικά
  • Καρύδια

Μέθοδος

Ανοίγουμε, στραγγίζουμε τις σαρδέλες και κρατάμε το λάδι τους. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, το πιπέρι, την fish sauce, την soya sauce, τις σαρδέλες και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι τα κρεμμυδάκια να γλυκάνουν. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε τα μυρωδικά , τα καρύδια και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή