Συνταγές

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΟΣΑΛΑΤΑ

Χρόνος

10’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 3 συσκευασίες σαρδέλες Αιγαίου φυτικού λαδιού TRATA
  • 2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Φρέσκα μυρωδικά
  • 1 αγγουράκι ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
  • 4 κουλούρια

Για το σερβίρισμα

  • Ραπανάκια σε φέτες
  • Λεμόνι σε φέτες
  • Φρέσκα μυρωδικά

Μέθοδος

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα άνετο μπολ για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Ανοίγουμε και στραγγίζουμε τις σαρδέλες. Κρατάμε μερικές για το σερβίρισμα και κόβουμε τις υπόλοιπες σε μεγάλα κομμάτια. Σ’ ένα μπολ βάζουμε τις σαρδέλες, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το αγγουράκι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε ελαφρά. Θα πρέπει να φροντίσουμε να μην διαλύσουμε τις σαρδέλες. Βάζουμε τα κουλούρια σε τέσσερα πιάτα. Γεμίζουμε το κουλούρι με τη σαρδελοσαλάτα. Σερβίρουμε με τα ραπανάκια, το λεμόνι, τα μυρωδικά και τις σαρδέλες (που κρατήσαμε) στην κορυφή.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή