Κριθαράκι στον φούρνο με τόνο καπνιστό πικάντικο και σάλτσα ψητών λαχανικών

Στραγγίζουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το μαγείρεμα. Βάζουμε το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε) σε ένα ταψάκι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στους 250°C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να ψηθούν…

Read More

Πιπεριές γεμιστές με τονοσαλάτα με καλαμπόκι

Σε ένα μπολ βάζουμε την τονοσαλάτα με καλαμπόκι, το ρύζι, τη μαγιονέζα, την μουστάρδα, τη μοτσαρέλα, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αλατίζουμε και γεμίζουμε με τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 25 περίπου λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να ψηθούν. Σερβίρουμε με μυρωδικά.

Read More

Σαλάτα με κολοκυθάκι και τονοσαλάτα με φακές και κινόα

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το ξύδι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Με το ειδικό εργαλείο κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λωρίδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα μυρωδικά, την Tονοσαλάτα Salad Pocket με φακές και κινόα, προσθέτουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Read More

Crunchy Tuna Wrap

Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, τα  τορτίγια chips και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τη μεγάλη τορτίγια, βάζουμε το 1/4 τις γέμισης που ετοιμάσαμε, λίγη μοτσαρέλα τριμμένη, την μικρή τορτίγια και κλείνουμε διπλώνοντας ότι περισσεύει. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν. Ψήνουμε για 5 λεπτά σε τηγάνι (χωρίς…

Read More

Χούμους από ρεβίθια και τονοσαλάτα με ρεβίθια και βασιλικό

Βάζουμε στο μούλτι το ταχίνι, το λεμόνι, το σκόρδο και αλέθουμε. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το αλάτι και αλέθουμε, Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο κρύο νερό μέχρι να έχουμε την επιθυμητή πυκνότητα. Μοιράζουμε στα πιάτα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, την τονοσαλάτα με ρεβίθια και βασιλικό και σερβίρουμε.

Read More

Παστίτσιο με τόνο καπνιστό πικάντικο και κρέμα λιαστής ντομάτας

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στο μαγείρεμα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ετοιμάζουμε την κρέμα λιαστής ντομάτας. Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε), το αλεύρι, την πάστα ντομάτας και μαγειρεύουμε σε μέτριας έντασης φωτιά…

Read More

Σαλάτα με αρωματικό ρύζι, σαφράν και τονοσαλάτα με κινόα και τόνο καπνιστό

Βάζουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένουμε καλά. Μεταφέρουμε σε ένα δοχείο με νερό και αφήνουμε για 15 λεπτά. Όταν ο χρόνος περάσει στραγγίζουμε το ρύζι, μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε τα 400 γρ. νερού, αλατίζουμε, φέρνουμε σε βρασμό, κλείνουμε με το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλής έντασης φωτιά (στο σημείο που ίσα ίσα…

Read More

Μεσογειακή σαλάτα με τονοσαλάτα SaladPocket με ρεβίθια και βασιλικό

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την Τονοσαλάτα Salad Pocket με ρεβίθια και βασιλικό. Σε ένα σέικερ (ή βαζάκι που κλείνει καλά)  βάζουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα αγγουράκια, τις ελιές, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε στα πιάτα, προσθέτουμε τη ρόκα, τις πίτες και σερβίρουμε.

Read More

Λεμονάτες πατάτες με τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα. Σε ένα ταψάκι βάζουμε το λάδι (που κρατήσαμε), τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα και ανακατεύουμε. Προθέτουμε τις πατάτες, τον ζωμό λαχανικών, λίγο δεντρολίβανο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν….

Read More

Ρολά από κολοκύθι με τόνο καπνιστό

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το μαγείρεμα. Με το peeler κόβουμε τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες. Θα χρειαστούμε τρεις τέτοιες λωρίδες για κάθε ρολό (δηλαδή 36 λωρίδες για τις τέσσερις μερίδες). Τα κομμάτια από τα κολοκυθάκια που θα περισσέψουν τα περνάμε από το μούλτι και τα…

Read More

Βίδες με πέστο αρακά και τόνο σε νερό

Θα χρησιμοποιήσουμε το μούλτι για να ετοιμάσουμε το πέστο αρακά. Περνάμε τα αμύγδαλα από το μούλτι. Καθαρίζουμε τον κάδο και βάζουμε το σκόρδο, τον αρακά, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και τα φρέσκα μυρωδικά. Αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία κρέμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, αλάτι και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό…

Read More

Κριθαράκι με ψητές μελιτζάνες και τόνο καπνιστό πικάντικο

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ ταψί για το μαγείρεμα. Ανοίγουμε τον τόνο και τον βάζουμε στο σκεύος μαζί με το λάδι του. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα ντοματίνια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20’ μέχρι τα λαχανικά να είναι έτοιμα. Προσθέτουμε το κριθαράκι και τον ζωμό λαχανικών, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε…

Read More