Συνταγές

Βίδες με πέστο αρακά και τόνο σε νερό

Χρόνος

25'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες τόνος σε νερό TRATA TunaPocket
  • 50 γρ. αμύγδαλα ψημένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. αρακάς βρασμένος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι τον χυμό του
  • 1 κούπα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, δυόσμος)
  • Αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • Ρόκα

Μέθοδος

Θα χρησιμοποιήσουμε το μούλτι για να ετοιμάσουμε το πέστο αρακά. Περνάμε τα αμύγδαλα από το μούλτι. Καθαρίζουμε τον κάδο και βάζουμε το σκόρδο, τον αρακά, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και τα φρέσκα μυρωδικά. Αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία κρέμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, αλάτι και ανακατεύουμε.

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με το πέστο. Προσθέτουμε τη ρόκα και σερβίρουμε με τον τόνο στην κορυφή.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή