Συνταγές

Κριθαράκι στον φούρνο με τόνο καπνιστό πικάντικο και σάλτσα ψητών λαχανικών

Χρόνος

55'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος Trata
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 2 πιπεριές σε κύβους
  • 1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
  • 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 250 γρ. κριθαράκι βρασμένο για 5΄
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Μέθοδος

Στραγγίζουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το μαγείρεμα. Βάζουμε το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε) σε ένα ταψάκι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στους 250°C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να ψηθούν καλά. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα περνάμε τα μισά από το μούλτι μέχρι να γίνουν σάλτσα. Βάζουμε τη σάλτσα στο σκεύος που χρησιμοποιήσαμε για να τα μαγειρέψουμε, προσθέτουμε το κριθαράκι, την μοτσαρέλα,  τον τόνο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή