Μακαρονάδα με χούμους και τόνο

Ανοίγουμε τον τόνο και στραγγίζουμε. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χούμους και προσθέτουμε 4-5 κ.σ. νερό από τα ζυμαρικά που βράζουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη σάλτσα.Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε τα φιστίκια, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, τα ζυμαρικά,  και σερβίρουμε με τον…

Read More

Πικάντικη σαλάτα με καλαμπόκι και τόνο

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, ταμπάσκο, κύμινο, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό lime και ανακατεύουμε. Στο ίδιο σκεύος βάζουμε τις δύο τονοσαλάτες Mexicana, τα κόκκινα φασόλια, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τορτίγιες ή πίτες.

Read More

Καλοκαιρινή μακαρονάδα ψυγείου

Αδειάζουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του σε ένα μπολ. Τριβουμε τις ντομάτες, προσθέτουμε το ξύδι, τη fish sauce, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την κάπαρη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και αναμειγνύουμε(όπως είναι ζεστά) με την κρύα σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε. Μεταφέρουμε στο ψυγείο…

Read More

Ηigh protein ταμπουλέ με φακές και τόνο

θα χρησιμοποιήσουμε ένα μπολ για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Βάζουμε τις δύο συσκευασίες Trata High Protein Meal, το πλιγούρι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την ντομάτα, το αγγουράκι και ανακατεύουμε. Σε ένα βαζάκι βάζουμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Ανακατεύουμε με τη…

Read More

Τραχανοκεφτέδες με τόνο καπνιστό (για air fryer)

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο (μαζί με το λάδι του) τον τραχανά, τον δυόσμο, το κρεμμύδακι, το αλεύρι, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε σε κεφτέδες και περνάμε από αλεύρι. Ψήνουμε στο για air fryer για 15 περίπου λεπτά, στους 180ªC ή μέχρι να είνα…

Read More

Αβγά μάτια με σουσάμι και τόνο

Σε ένα μπολ βάζουμε το High Protein Meal με  φασόλια και σπανάκι, το ρύζι, την μαγιονέζα, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στο πάτο που θα σερβίρουμε, Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το σουσάμι, λάδι, κρεμμυδάκι, μπούκοβο και όταν κάψει σπάμε το αβγό. Τηγανίζουμε στο βαθμό που θέλουμε και σερβίρουμε με αγγουράκι και ντοματίνια στο πλάι.

Read More

Πίτσα με τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας με το λάδι τόνου και απλώνουμε στην βάση πίτσας. Απλώνουμε τη μοτσαρέλα, τις ελιές, το κρεμμύδι, τον τόνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C για 12 περίπου λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει και να σχηματίσει κρούστα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και…

Read More

Σαλάτα ρυζιού με τόφου, φακές beluga και τόνο

Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, τα μισά Ηigh protein meal τόνος και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε το dressing. Σε ένα βαζάκι βάζουμε τη μαγιονέζα, τη σάλτσα σόγιας, το νερό, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Τυλίγουμε το τόφου με χαρτί κουζίνας και πιέζουμε καλά να βγάλει τα υγρά του. Κόβουμε σε κύβους και περνάμε από ζεστό τηγάνι….

Read More

Πλιγουροκεφτέδες με τόνο

Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι, το ζεστό νερό και αφήνουμε για δέκα λεπτά ή μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μπολ για να ετοιμάζουμε το μίγμα για τους κεφτέδες. Ανοίγουμε τις τονοσαλάτες και βάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ. Στραγγίζουμε το πλιγούρι από το νερό που τυχόν έχει…

Read More

Εύκολη φοκάτσια χωρίς ζύμωμα

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Όταν διπλασιαστεί μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ λαδώνουμε (με το λάδι του τόνου που κρατήσαμε) και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 τουλάχιστον ώρες. Προθερμαίνουμε…

Read More

Ηigh protein σαλάτα με ψητές γλυκοπατάτες και τόνο (για air fryer)

Προθερμαίνουμε το air fryer. Σε ένα μπολ βάζουμε τις γλυκοπατάτες, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμες. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα Σε ένα βάζο βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα, το μέλι, κλείνουμε το καπάκι και χτυπάμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τις ψημένες γλυκοπατάτες, τις δύο…

Read More

Ανάποδη τάρτα με τόνο καπνιστό και κολοκυθάκι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι. Θα το χρησιμοποιήσουμε στην τάρτα. Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα απλώνουμε λίγο από το λάδι του τόνου τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Από πάνω βάζουμε τον τόνο, τη μοτσαρέλα, το ξύσμα λεμονιού, το κολοκυθάκι, απλώνουμε τη σφολιάτα να καλύψει τα…

Read More