Πένες φούρνου με ψητές ντομάτες, μελιτζάνα και τόνο καπνιστό πικάντικο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τις ντομάτες, τις μελιτζάνες, το σκόρδο, το λάδι του τόνου και ψήνουμε για 25 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά ενδιάμεσα. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν τα ζυμαρικά είναι…

Read More

High protein σαλάτα με κινόα, τόνο, φακές beluga και κολοκύθα

Σε ένα μπολ βάζουμε το φιστικοβούτυρο, τη σάλτσα σόγιας, το λάδι, το ξύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο, το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία σάλτσα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δύο Trata High Protein, την κινόα, τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι, την πατάτα, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε,…

Read More

Καπνιστή ταραμοσαλάτα με τόνο

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα δουλέψουμε όλα τα υλικά μας στο μούλτι. Κόβουμε το ψωμί σε μεγάλους κύβους και το βρέχουμε με κρύο νερό. Το στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πετσέτα. Βάζουμε τον ταραμά στο μούλτι και το κρεμμύδι και αλέθουμε καλά.Προσθέτουμε…

Read More

Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο, ρεβίθια και βασιλικό

Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο SaladPocket, το κοφτό μακαρονάκι, το αγγουράκι, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Σε ένα βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά. ανακατεύουμε με τη σαλάτα που ετοιμάσαμε και σερβίρουμε.

Read More

Κεφτεδάκια τόνου με σάλτσα πιπεριάς

Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο με φακές και κινόα και το ρύζι. Βάζουμε στο μούλτι το παντζάρι, το αβγό και αλέθουμε. Ενώνουμε και πλάθουμε σε κεφτεδάκια.  και τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 20 περίπου λεπτά. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Περνάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι…

Read More

Τσαλακωτή πίτα με τονοσαλάτα με καλαμπόκι

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Βάζουμε τις δύο τονοσαλάτες, το γιαούρτι, τις πιπεριές, τις ελιές, τα αβγά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί για την πίτα. Περνάμε με λίγο λάδι, πιάνουμε το πρώτο φύλλο, διπλώνουμε σε πλισέ και μεταφέρουμε στο ταψί που χρησιμοποιούμε. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να…

Read More

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και κρέμα τόνου

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στο μαγείρεμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Προετοιμάζουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε με λίγο λάδι και αλεύρι. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι του τόνου, το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Περνάμε τα κολοκυθάκια απ’ το μούλτι ή…

Read More

Κριθαράκι λεμονάτο με τόνο καπνιστό πικάντικο

Θα χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη κατσαρόλα για το μαγείρεμα. Βάζουμε το ελαιόλαδο, αφήνουμε να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας ένταση φωτιά για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει μαλακό και διάφανο. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς σκούρο χρώμα. Σβήνουμε με…

Read More

Ριζότο με μανιτάρια, καλαμπόκι και τόνο

Βάζουμε το σκεύος στην εστία, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, αλατίζουμε και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι τα μανιτάρια να ψηθούν καλά. Όταν είναι έτοιμα μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα σκεύος (θα τα χρειαστούμε στο σερβίρισμα). Θα συνεχίσουμε το μαγείρεμα στο ίδιο σκεύος χωρίς να το καθαρίσουμε. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο,…

Read More

Ζυμαρικά με πέστο αβοκάντο και τόνο

Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων το αβοκάντο, τον αρακά, το πέστο βασιλικού, τον χυμό λεμονιού και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία κρέμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον τόνο με ρεβίθια και βασιλικό και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα ανακατεύουμε με το πέστο αβοκάντο (που ετοιμάσαμε) και…

Read More

Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες λεμονάτες

Ετοιμάζουμε τις πατάτες. Βάζουμε στο μούλτι τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και αλέθουμε καλά. Ανακατεύουμε με τις πατάτες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το καυτό νερό και ψήνουμε για μία ώρα. Θα προσθέσουμε τα μπιφτέκια αργότερα (βλ. βήμα 3) Ετοιμάζουμε τον κιμά τόνου. Ανοίγουμε τον τόνο και τον βάζουμε σε ένα…

Read More

Μακαρονάδα με κρέμα μανιταριών και τόνο καπνιστό πικάντικο

Ετοιμάζουμε την κρέμα μανιταριών. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το λάδι στο μαγείρεμα. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι του τόνου, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά, με το καπάκι κλειστό για δέκα περίπου λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια…

Read More