The Mathew Mcconahy’s Tuna Salad

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο δοχείο για να ετοιμάσουμε την τονοσαλάτα. Ανοίγουμε τον τόνο και στραγγίζουμε. Βάζουμε τον τόνο και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο δοχείο και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε, μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 2-3 ώρες ή ακόμη καλύτερα για μία νύχτα. Ιδανικό για να σερβίρουμε με κρακεράκια, να ετοιμάσουμε σάντουιτς ή με ζυμαρικά…

Read More

Spicy Sushi cups

Βάζουμε τα φύλλα nori στις θήκες για cupcakes και από πάνω μοιράζουμε το ρύζι. Με ένα κουτάλι πιέζουμε να δημιουργηθεί μία θήκη. Ψήνουμε για 10 λεπτά, στους 180ºC. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, τα κρεμμυδάκια, τη μαγιονέζα, τη sriracha, ανακατεύουμε. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο γεμίζουμε με το μίγμα του…

Read More

Tuna Tortilla Breakfast Pie

Προετοιμάζουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι. Απλώνουμε τις τορτίγιες να καλύψουν όλο το ταψάκι λαδώνοντας ενδιάμεσα. Προσθέτουμε το σπανάκι, την μισή μοτσαρέλα, τα ντοματίνια. Προσθέτουμε τις τονοσαλάτες, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι η τάρτα να πάρει ένα…

Read More

Bowl ρυζιού με αβοκάντο και τόνο

Σε ένα βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε την μουστάρδα, το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και κουνάμε καλά. Ανακατεύουμε το ρύζι με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Μοιράζουμε το ρύζι στα μπολ. Πάνω στο ρύζι προσθέτουμε το αγγουράκι, τα καρότα, το αβοκάντο, τα κρεμμυδάκια, τα αβγά, τον τόνο και σερβίρουμε.

Read More

Trata Tuna Pie

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί 22-25 εκ. για να ετοιμάσουμε την πίτα. Απλώνουμε το ένα φύλλο πάνω από το άλλο σταυρωτά, απλώνοντας το μείγμα βούτυρου-ελαιολάδου ανάμεσα στα φύλλα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τις δύο τονοσαλάτες, τα κρεμμυδάκια, τα αβγά, το γιαούρτι, το ρύζι, τα μυρωδικά, τις πιπεριές, τα καρότα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο ταψί με…

Read More

Τονοκροκέτες με λεμονάτη μαγιονέζα

Σε ένα μπολ βάζουμε τις τονοσαλάτες, την μοτσαρέλα, τις πατάτες, την βρόμη, το ένα από δύο αβγά, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε, βουτάμε στο δεύτερο αβγό (ελαφρά χτυπημένο με λίγο νερό), στη φρυγανιά και μεταφέρουμε για λίγο στο ψυγείο. Παράλληλα ετοιμάζουμε την συνοδευτική σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και…

Read More

Φαλάφελ φούρνου με σπανάκι

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τα φαλάφελ. Αλέθουμε στο μούλτι τις τονοσαλάτες, τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι. Προσθέτουμε το πλιγούρι, τη βρώμη, το αβγό, αλάτι, πιπέρι, ζυμώνουμε και πλάθουμε σε φαλάφελ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά, στους 180°C ή μέχρι να είναι έτοιμα. Σερβίρουμε με πιτούλες, σαλάτα και χοπυμους.

Read More

High Protein σαλάτα με noodles ρυζιού, τόνο και λαχανικά

Ετοιμάζουμε τα noodles ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το αγγουράκι, το καρότο, το λάχανο, το μπούκοβο, το σουσάμι, τα μυρωδικά σε ένα μπολ,  προσθέτουμε τα noodles, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ…

Read More

Σαλάτα με αγγουράκι και τόνο σε νερό

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο βάζο για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Κόβουμε το αγγουράκι πολύ λεπτό και το βάζουμε στο βάζο. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το σουσάμι, αλάτι, πιπέρι, τον τόνο σε νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με…

Read More

Μακαρονάδα με χούμους και τόνο

Ανοίγουμε τον τόνο και στραγγίζουμε. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χούμους και προσθέτουμε 4-5 κ.σ. νερό από τα ζυμαρικά που βράζουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη σάλτσα.Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε τα φιστίκια, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, τα ζυμαρικά,  και σερβίρουμε με τον…

Read More

Πικάντικη σαλάτα με καλαμπόκι και τόνο

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, ταμπάσκο, κύμινο, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό lime και ανακατεύουμε. Στο ίδιο σκεύος βάζουμε τις δύο τονοσαλάτες Mexicana, τα κόκκινα φασόλια, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τορτίγιες ή πίτες.

Read More

Καλοκαιρινή μακαρονάδα ψυγείου

Αδειάζουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του σε ένα μπολ. Τριβουμε τις ντομάτες, προσθέτουμε το ξύδι, τη fish sauce, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την κάπαρη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και αναμειγνύουμε(όπως είναι ζεστά) με την κρύα σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε. Μεταφέρουμε στο ψυγείο…

Read More