Συνταγές

Ανάποδη τάρτα με τόνο καπνιστό και κολοκυθάκι

Χρόνος

40'

Μερίδες

8

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες (διπλέτες) τόνος καπνιστός Trata
  • Φρέσκα μυρωδικά
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 1 κολοκυθάκι σε φέτες
  • 1 φύλλο σφολιάτας

Για το ψήσιμο

  • 1 κρόκο αβγό
  • Νερό

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι. Θα το χρησιμοποιήσουμε στην τάρτα. Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα απλώνουμε λίγο από το λάδι του τόνου τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι.

Από πάνω βάζουμε τον τόνο, τη μοτσαρέλα, το ξύσμα λεμονιού, το κολοκυθάκι, απλώνουμε τη σφολιάτα να καλύψει τα υλικά. Πιέζουμε να σφραγίσει καλά και τρυπάμε με ένα πιρούνι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κρόκο με το νερό και περνάμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά ή μέχρι η σφολιάτα να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Αφήνουμε για 5 λεπτά πριν αναποδογυρίσουμεκαι σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή