Συνταγές

Εύκολη φοκάτσια χωρίς ζύμωμα

Χρόνος

50'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 420 γρ. νερό
  • 4 γρ. μαγιά ξερή
  • Αλάτι χοντρό

Για το σερβίρισμα

  • Τόνος καπνιστός πικάντικος
  • Χούμους
  • Ντομάτα
  • Πιπεριές
  • Ρόκα

Μέθοδος

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Όταν διπλασιαστεί μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ λαδώνουμε (με το λάδι του τόνου που κρατήσαμε) και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 τουλάχιστον ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, λαδώνουμε ένα ταψάκι και μεταφέρουμε τη ζύμη. Πιέζουμε με τα δάχτυλα, πασπαλίζουμε με αλάτι και ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά. Όταν ψηθεί βγάζουμε από τη σκεύος και αφήνουμε να κρυώσει.

Πρόταση σερβιρίσματος: Κόβουμε στη μέση και γεμίζουμε με τόνο καπνιστό πικάντικο, χούμους, ντομάτα σε φέτες, πιπεριές και ρόκα.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή