Συνταγές

Πλιγουροκεφτέδες με τόνο

Χρόνος

Μερίδες

16 τεμ.

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τονοσαλάτα με φακές και τόνο καπνιστό TRATA
  • 250 γρ. πλιγούρι
  • 400 γρ. ζεστό νερό
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα μυρωδικά ψιλοκομμένα
  • 1 αβγό
  • 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Πράσινη σαλάτα
  • Πίτες για σουβλάκι
  • Χούμους

Μέθοδος

Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι, το ζεστό νερό και αφήνουμε για δέκα λεπτά ή μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό.

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μπολ για να ετοιμάζουμε το μίγμα για τους κεφτέδες. Ανοίγουμε τις τονοσαλάτες και βάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ. Στραγγίζουμε το πλιγούρι από το νερό που τυχόν έχει μείνει και το βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το αβγό, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, φρέσκα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Θα πρέπει να έχουμε μια σχετικά σταθερή ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και πλάθουμε σε κεφτέδες. Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200°C και ψήνουμε για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα, πίτες για σουβλάκια και χούμους.

 

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή