ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΑΧΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

Αφήνουμε τα φιλέτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα άνετο τηγάνι βάζουμε το ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε σε φωτιά μέτριας έντασης για 7 περίπου λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμα. Θα πρέπει να έχουν μείνει με λίγα από τα…

Read More

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Σε ένα μπολ βάζουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Καθαρίζουμε τις πατάτες και με το ειδικό εργαλείο τις κόβουμε σε κορδέλες. Βάζουμε τις πατάτες στο μπολ με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε τη συσκευασία με τις σαρδέλες και τυλίγουμε με τις πατάτες, όπως είναι παγωμένες. Θα πρέπει…

Read More

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Με ένα υγρό πανί, καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα αν είναι σκληρή. Αφαιρούμε το κοτσάνι τους αν είναι σκληρό. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά…

Read More

ΦΙΛΕΤΑ ΣΑΡΔΕΛΑΣ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ

Θα ψήσουμε τις σαρδέλες όπως είναι από την κατάψυξη χωρίς να τις αφήσουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορεί να χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο αλλά θα παραμείνουν ζουμερές! Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τις μισές τομάτες. Αλατίζουμε και βάζουμε απο πάνω τους τις σαρδέλες όπως είναι από την κατάψυξη παγωμένες. Απλώνουμε το…

Read More

ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Με ενα peeler, καθαρίζουμε τη φλούδα της κολοκύθας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την κολοκύθα σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τις φέτες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μικρό ταψάκι στρώνουμε μερικές φέτες κολοκύθας. Παίρνουμε τα φιλέτα σαρδέλας και τα βγάζουμε από…

Read More

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΑΒΑ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με το ελαιόλαδο και την πάπρικα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα ταψάκι βάζουμε δύο κουταλιές από τη σάλτσα τομάτας. Παίρνουμε τα φιλέτα σαρδέλας όπως είναι παγωμένα, τα βγάζουμε απο τη συσκευασία τους και τα βάζουμε στο ταψάκι με τη σάλτσα τομάτας. Απλώνουμε τη σάλτσα από πάνω…

Read More

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΨΗΤΟ

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στεγνώνουμε καλά τα ψάρια. Πλένουμε και στεγνώνουμε το μπρόκολο. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Προετοιμάζουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με μία λαδόκολλα. Ανακατεύουμε το μπρόκολο με το μείγμα λαδιού…

Read More

ΦΙΛΕΤΟ ΣΑΡΔΕΛΑΣ ΚΡΑΤΣΑΝΙΣΤΟ

Αφήνουμε τα φιλέτα σαρδέλας Αιγαίου TRATA on ice να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αλατίζουμε και τα βουτάμε στο αλεύρι. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Τηγανίζουμε για 6-8 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Μπορούμε να γυρίζουμε το κάθε ψάρι από την άλλη μεριά με τη βοήθεια…

Read More

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180℃. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ντοματίνια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες. Στρώνουμε τα κρεμμύδια σε ένα ταψάκι. Παίρνουμε τα φιλέτα σαρδέλας από την κατάψυξη και τα βγάζουμε από τη συσκευασία χωρίς να τα αποψύξουμε. Τα βάζουμε πάνω στα κρεμμύδια, προσθέτουμε το κρασί και το λεμόνι σε φέτες και…

Read More

ΕΥΚΟΛΗ ΣΑΡΔΕΛΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το αγγουράκι. Κόβουμε το σέλερι σε φετούλες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το καλαμπόκι, το αγγουράκι, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Βγάζουμε τις σαρδέλες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας. Αφήνουμε τη σαρδελοσαλάτα στο ψυγείο για…

Read More

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΡΙΓΑΝΑΤΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ

Θα χρησιμοποιήσουμε δύο ταψάκια και θα μαγειρέψουμε ταυτόχρονα στο φούρνο. Τις σαρδέλες θα τις βάλουμε για ψήσιμο 10 λεπτά αργότερα, γιατί χρειάζονται λιγότερη ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Το μισό μείγμα…

Read More

ΦΙΛΕΤΟ ΣΑΡΔΕΛΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC. Θα χρειαστούμε ένα μεσαίου μεγέθους ταψάκι. Στρώνουμε μία λαδόκολλα και βάζουμε τα κρεμμύδια. Απλώνουμε τα φιλέτα σαρδέλας Αιγαίου TRATA on ice. Αλέθουμε στο multi τις ντομάτες και τις πιπεριές με λίγο αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε τον χυμό τους στο ταψάκι, πάνω στις σαρδέλες. Απλώνουμε το σκόρδο, ραντίζουμε με το…

Read More