Συνταγές

ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Χρόνος

35’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου TRATA on Ice (400γρ)
  • 300 γρ. κολοκύθα
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Ρόκα
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Με ενα peeler, καθαρίζουμε τη φλούδα της κολοκύθας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την κολοκύθα σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τις φέτες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μικρό ταψάκι στρώνουμε μερικές φέτες κολοκύθας.

Παίρνουμε τα φιλέτα σαρδέλας και τα βγάζουμε από τη συσκευασία τους χωρίς να τα αποψύξουμε. Τα ακουμπάμε πάνω στις φέτες κολοκύθας. Καλύπτουμε τις σαρδέλες με τις υπόλοιπες φέτες. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180ºC για 30 περίπου λεπτά, μέχρι η κολοκύθα να ψηθεί καλά. Οι σαρδέλες θα πρέπει να είναι μαλακές και ζουμερές. Σερβίρουμε με φύλλα ρόκας, δυόσμο και ελαιόλαδο.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή