Συνταγές

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΡΙΓΑΝΑΤΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ

Χρόνος

40’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου TRATA on ice (400γρ.)
  • 300 γρ. γλυκοπατάτες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, ο χυμός του
  • Ρίγανη ξερή
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Φύλλα σαλάτας

Μέθοδος

Θα χρησιμοποιήσουμε δύο ταψάκια και θα μαγειρέψουμε ταυτόχρονα στο φούρνο. Τις σαρδέλες θα τις βάλουμε για ψήσιμο 10 λεπτά αργότερα, γιατί χρειάζονται λιγότερη ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Το μισό μείγμα θα το βάλουμε στις γλυκοπατάτες. Απλώνουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψάκι και τις βάζουμε στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά. Βγάζουμε τις σαρδέλες από τη συσκευασία τους και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι. Απλώνουμε το μείγμα ελαιόλαδου και ψήνουμε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά. Θα πρέπει να είναι ζουμερές στο κέντρο τους αλλά και τραγανές. Όταν είναι έτοιμες, κόβουμε στα τέσσερα. Σερβίρουμε με τις γλυκοπατάτες και φρέσκια σαλάτα.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή